În perioada următoare, pe lista Hotărârilor de Guvern care vor fi aprobate va intra şi Master Planul pe transporturi al României, documentul care trage liniile după care se vor ghida investiţiile în acest sector în următorii ani. Timişoara nu e „pe plus” în ultima variantă a strategiei, centura de ocolire rămâne pe locul cinci între priorităţi, cu un orizont de realizare în anii 2022 – 2023.
Devenite o forţă puternică de presiune asupra guvernanţilor atunci când vine vorba de dezvoltarea infrastructurii, forumurile de specialitate au reuşit să ducă la schimbarea multor lucruri în bine. Mai nou, unul dintre acestea a făcut până şi o strategie de implementare a Master Planului de transporturi. Dacă Ministerul Transporturilor nu a fost deloc darnic cu Timişul în privința noilor proiecte de infrastructură, strategia încropită de forumişti e şi mai „amară”.
Timişorenii au primit două cadouri de la Ministerul Transporturilor, chiar înainte de Crăciun: includerea centurii de sud a orașului în Master Planul pentru Transporturi, respectiv mutarea centrului intermodal înapoi la Remerea Mare. Din păcate, aceste „cadouri” sunt doar birocratice, neexistând garanții că proiectele vor fi realizate.
De mai mult timp CFR se chinuie să închirieze unor operatori privați mai multe linii pe care fie nu a fost capabilă să le facă viabile financiar, fie nu avea interes să le opereze. Unele au şi fost concesionate de alte firme şi acum funcţionează cu succes, altele nu au prezentat interes. Master Planul pe transporturi, mult contestat, vede aceste rute ca un fel de „balast” de care România trebuie să scape. Per total, în jur de 40 de procente din totalul liniilor funcţionale mai mult sau mai puţin.
Ştiri din Timiș
Alfred Simonis, președintele Consiliului Județean Timiș, s-a întâlnit, marți, cu Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. Cei doi au discutat despre noile oportunități de finanțare disponibile în perioada următoare.
Mapamond
Preşedintele rus Vladimir Putin a aprobat marţi o doctrină nucleară actualizată care permite răspunsuri cu arme nucleare la atacurile convenţionale care ameninţă suveranitatea Rusiei, scrie Agerpres.
Ştiri din Timiș
Vremea în Banat în următoarele două săptămâni. Precipitații și temperaturi medii de 15 grade Celsius
Următoarele două săptămâni în Banat vor fi cu temperaturi specifice lunii noiembrie, dar și cu zile ploioase sau cu temperaturi peste media perioadei.
Utile
Reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara au anunțat că se circulă cu anumite restricții pe Autostrada A1 Deva-Nădlac.
Ştiri din Timiș
Astăzi, 19 noiembrie, are loc o discuție importantă pentru viitorul educației din România, pentru că educația este cea care determină viitorul prin generațiile pe care le formează.
Ştiri din Timiș
Municipiul Timișoara preia de la comuna Giroc o porțiune din Calea Urseni, pentru a putea moderniza strada de la un capăt la altul, de la intersecția cu strada Venus până la limita administrativ-teritorială.
7
Capitală Culturală
Timișorenii și nu numai sunt așteptați în câteva zile să descopere unde și cum pot întâlni bărbatul perfect, toate acestea însoțite de râsete și voie bună.