După ce chiar și fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc a fost citat la DNA în dosarul în care sunt anchetați mai mulți angajați ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara (în frunte cu directorul Cristian Ispravnic), Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) desfășoară un supracontrol la... punctele de cântărire a autovehiculelor la punctele de frontieră.
Situație incredibilă la Timișoara, în cazul nenorocirii de pe Miorița 8. O echipă CBRN a Ministerului Apărării Naționale este așteptată în orașul de pe Bega pentru verificări suplimentare. Asta în condițiile în care reprezentanții ISU Banat tot anunță că „în urma examenelor toxicologice efectuate de către inspectorii Inspecției Sanitare de Stat, din cadrul DSP Timiș cât și a detecțiilor efectuate în ultimele două zile de către echipajele CBRN din cadrul ISU, nu s-a identificat depășirea indicatorilor de substanțe toxice în spațiile verificate”.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara cer Ministerului Mediului instalarea unor noi staţii de măsurare a parametrilor aerului în oraş, în vecinătatea companiilor Continental şi Azur. „Personal am percepţia că situaţia este mai bună, dar aş vrea să nu operăm numai cu percepţii, ci aş vrea să putem opera şi cu măsurători obiective”, declară primarul Nicolae Robu.
Vi se pare că în unele zone ale Timişoarei aerul a devenit irespirabil din cauza prafului de pe şantiere? Ei bine, măsurătorile de mediu vă contrazic, aerul e mai puţin poluat acum faţă de cum era... pe vremea fostului primar Gheorghe Ciuhandu. O spune actualul primar Nicolae Robu. „V-aţi păstrat pantofii, să vedeţi cum au fost înainte? V-aţi păstrat praful de pe maşini, de altădată? Contraziceţi măsurători obiective”, le transmite Robu celor care se plâng acum de praf.
Fabrica de cauciucuri Continental din Timişoara a făcut, în ultimul timp, măsurători pentru a determina nivelul mirosurilor din aer. Cetăţenii din zona Pădurii Verzi se plâng de mult timp de acest miros, care este de-a dreptul groaznic, mai ales la ceas de seară. Măsurătorile vor fi repetate şi vor fi făcute de specialişti germani, tocmiţi... tot de compania de cauciucuri.
Azi în Timișoara
Miercuri, 13 noiembrie, puteți merge la concerte, la proiecții de film sau la expoziții.
Ştiri din Timiș
Marți, 12 noiembrie, odată cu învestirea primarului Dominic Fritz în al doilea său mandat, a avut loc și cea a noilor consilieri locali. De fapt, noi propriu-zis sunt doar 15, restul având experiență anterioară. Unul dintre consilierii locali este chiar la al cincilea mandat consecutiv.
1
Ştiri din Timiș
Asociația Merida oferă copiilor din Timișoara programul de educație informală „Hobby Lobby Timișoara”. Copiii au parte de activități gratuite, care îi ajută să își petreacă timpul liber într-un mod prielnic dezvoltării abilităților în diverse domenii.
Cinema
Cinema Victoria, în parteneriat cu Arhiva Națională de Filme, aduce publicului din Timișoara o nouă proiecție din cadrul programului „Cinemateca Itinerantă”, dedicat filmelor clasice românești.
1
Ştiri din Timiș
Administrația județeană a recepționat, marți, un echipament vital pentru munca pompierilor timișeni.
Capitală Culturală
Universitatea de Vest din Timișoara vă invită la simpozionul „Efecte de ecou”, dedicat împlinirii a 100 de ani de la publicarea cărții „Istoria civilizației române moderne” de Eugen Lovinescu.
România
Omul de afaceri Silviu Prigoană, în vârstă de 60 de ani, a murit miercuri, 12 noiembrie, într-un restaurant din Brașov, potrivit HotNews.ro.
1
Ştiri din Timiș
Arheologii au găsit aproape de Timișoara structuri de locuințe din lut, care ne arată stilul de viață al vechilor comunități. Un alt lucru descoperit este un cimitir sarmatic, popor nomad care a trăit în această zonă în urmă cu aproximativ 1.900 de ani.