Ce se întâmplă în Unitatea de Primiri Urgențe este, pentru unii, un scenariu demn de filme. Pentru alții este, însă, realitatea unui moment înfricoșător din viața lor. Atunci când ajungi pe poarta de la UPU, o faci pentru că viața îți este în pericol. Iar medicii de acolo sunt cei care, cu rapiditate și pricepere, întind mâna după bolnav și reușesc de cele mai multe ori să îl salveze. Cel mai de preț medicament? Empatia, spune medicul Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean „Pius Brînzeu” din Timișoara.
Record de intervenții la Serviciul de Ambulanță, pacienți care stau cu oxigenul sub scaun pentru că nu mai sunt paturi sau tărgi libere, ambulanțe care așteaptă la poarta spitalelor. Bolnavii de Covid-19 merg în ultimul moment la spital, în stare gravă, iar medicii nu mai știu ce să facă. Nici nu mai au loc de ei. E dramatic și spun că nu s-a ajuns nici la vârful valului 4.
Sunt oameni care spun că așteaptă mult la porțile Unității de Primiri Urgențe până când sunt preluați de doctori. Unii cheamă ambulanța pentru a fi „băgați în față” și pentru a nu sta ore bune în sala de așteptare. De ce stau unii mai mult în sala de așteptare față de alții? L-am întrebat pe doctorul Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean Timișoara, un specialist în domeniu, care lucrează cot la cot cu colegii săi, și pe ambulanță, și pe elicopterul SMURD.
Timișul are cele mai multe centre de permanență din țară (aproape 50), însă ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat recent că unele dintre ele nu sunt eficiente, funcționând doar pe hârtie. Doctorul Mihai Grecu, șeful Unității de Primiri Urgențe (UPU) de la Spitalul Județean Timișoara, spune că centrele de permanență sunt utile pentru că scad presiunea pe Urgențele spitalelor, însă acest lucru doar dacă funcționează corect, „nu doar pe hârtie sau pentru a prelungi programul medicului de familie”...
Ştiri din Timiș
Colindătorii au adus bucurie polițiștilor locali și anul acesta. La rândul lor, agenții i-au bucurat prin cântec pe colaboratorii instituției.
Ştiri din Timiș
Filiala Timiș a Partidului Național Liberal are un nou președinte interimar. Este vorba despre deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.
1
Ştiri din Timiș
Papa Francisc se pregăteşte să deschidă cinci „porţi sacre” pentru un ritual biblic. Deschiderea celor cinci Porţi Sfinte va începe în Ajunul Crăciunului, marcând startul anului 2025, un An Jubilar, care se va desfăşura sub motto-ul „Pelerini ai speranţei”. Aceste porţi se deschid doar o dată la 25 de ani, astfel că momentul este unul foarte special.
1
România
Crin Antonescu va fi candidatul susţinut de partidele din coaliţie pentru Preşedinţia României, a anunţat luni preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, potrivit Agerpres.
Ştiri din Timiș
Apăsați de diferite griji, eșecuri și probleme, unii oameni, în loc să se bucure de sfintele sărbători de iarnă, cad pradă depresiei. Psihologul Aurelia Marcoane a oferit pentru cititorii TION unele sfaturi extrem de utile pentru a evita, pe cât posibil, depresia de sărbători.
Cariere de Poveste
Ina Biebel, fondatoarea unei firme cu mesaje pe tricouri, conduce o afacere ieșită din tipare. Tricouri de bumbac inscripționate cu mesaje precum „cine v-a lucrat aici?”, „pot, dar nu vreau”, „cafeaua se bea cu mine, nu cu zahăr” sunt o adevărată încântare nu doar pentru cei care le poartă, ci și pentru cei care le văd.
1
Ştiri din Timiș
Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor săi informații referitoare la programul de lucru pentru perioada sărbătorilor de iarnă.