Muzeul de Artă din Timișoara beneficiază în anul Capitalei Culturale Europene de mai multe dotări importante. În cadrul laboratorului vizitabil de restaurare a operelor de artă, piesa de rezistență o reprezintă un microscop, unic într-un muzeu din România, deținut doar de companii private, care a costat 775.000 de lei. În laborator face practică Anastasija Antić, o tânără masterandă din Serbia.
„Soarele albastru” se poate vedea la Muzeul Național de Artă. Expoziție despre schimbările climatice
La Muzeul Național de Artă din Timișoara va avea loc marți, 26 septembrie, de la ora 18, vernisajul expoziției „Soarele Albastru. Conversații despre artă, știință și ecologie.” Vernisajul este realizat în colaborare cu Asociația Galeria Nouă.
Cu o zi în urmă, cei de la Consiliul Județean Timiș anunțau că lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care cuprindea și valoarea biletelor la expoziția Constantin Brâncuși de la Muzeul Național de Artă din Timișoara. Cetățenii ar fi putut trimite propuneri și sugestii până la finalul lunii, însă CJT a renunțat la consultare, invocând „nevoia urgentă de aprobare a prețurilor”.
Romul Nuțiu, artistul născut în Bilbor, care a trăit și a lucrat în Timișoara din 1958 până la finalul vieții, în 2012, este omagiat de Muzeul Național de Artă din Timișoara. Expoziția „Jocul cu hazardul: Romul NUȚIU. O retrospectivă/Playing hazard: Romul NUȚIU. A retrospective” reprezintă cel mai amplu eveniment dedicat artistului și se va deschide la sfârșitul acestei luni la muzeu.
Azi în Timișoara
Vineri, 22 noiembrie, puteți merge la conferințe, concerte, spectacole de teatru sau la expoziții.
Cinema
Film After School, cineclubul organizat de Cinema Victoria, pregătește o nouă proiecție pentru elevii din liceele din Timișoara. Proiecția filmului „Shoplifters” va fi urmat de o discuție.
Ştiri din Timiș
Una dintre cele mai spectaculoase și mai îndrăgite proprietăți din județ a fost scoasă la vânzare pe Imobiliare.ro pentru suma de 4,9 milioane de euro. Este vorba despre Domeniul Herneacova, o proprietate cu un farmec aparte cunoscută pentru parcul său de aventură, traseul de ciclism și pentru facilitățile sale dedicate iubitorilor de echitație.
Ştiri sportive
Sabrina Maneca Voinea, Andrei Muntean şi Claudia Ristea au fost desemnaţi de Federaţia Română de Gimnastică cei mai buni sportivi ai anului 2024 la gimnastică artistică feminin, masculin, respectiv gimnastică aerobică, potrivit Agerpres.
Eveniment
O femeie care a pierdut controlul volanului a fost rănită, joi, într-un accident la ieșire din Timișoara.
3
Ştiri din Timiș
O școală dedicată pasionaților de muzică, celor care își doresc să învețe să cânte la un instrument, dar nu au avut oportunitatea până acum, dar și celor care vor să își perfecționeze tehnicile, s-a inaugurat în Iulius Town. La AIM School poți învăța să cânți la pian, tobe, chitară clasică/ acustică/ electrică sau ukulele, dar și să iei lecții de canto, indiferent de vârstă. În curând, în noua locație, vor avea loc trei seri de master-class dedicate muzicienilor din categoria mediu – avansat, susținute de Radu Pieloiu, toboșarul trupei Subcarpați, Aurel Dragalina, pianist cu peste 30 de ani experiență, și Johnny Kui, chitarist și solistul formației Dincolo de Ziduri.
Eveniment
Miercuri, polițiștii din Giroc au fost sesizați că dintr-un autovehicul deblocat și neasigurat a fost sustrasă suma de 300 de lei.
2
Ştiri din Timiș
În perioada 4 - 15 noiembrie, CCIA Timiș a organizat o misiune economică multisectorială la Montréal și New York, dedicată întăririi relațiilor comerciale bilaterale și facilitării colaborării între companiile din România și partenerii internaționali, în funcție de interesul exprimat al participanților.