Roxana Voicu este medic specialist de medicină internă, cu competențe în medicina nutriției și terapii medicale complementare, specializări obținute atât în țară, cât și în Germania. Interesul său principal ar fi medicina integrativă, adică acea medicină care combină atât tratamente clasice, cât și terapii complementare – dar probate științific –, în strategii personalizate pentru fiecare pacient.
Tot mai mult, în decursul studiului personal despre oameni, mâncăruri preferate și sincronicități ale vieții, tot mai clar se configurează o convingere personală: hrana pe care o alegem este în funcție de starea pe care o parcurgem. Alegerile sunt în funcție de starea pe care o avem, de parcurs, fie mai conștienți, fie mai influenți, ori neglijenți. Nu poți spune despre om că ar putea fi lipsit de discernământ atunci când alege mâncarea, însă poate fi neglijent, d.p.d.v. al nivelului de cunoaștere. Nu te poți hrăni cu alimente încărcate de chimicale zi de zi, să alegi numai gusturi complicate date de aditivi alimentari care asta fac: doresc a fi dependenți de ele, să cumperi tot mai mult, să dorești același gust înșelător și mâine. Atenție la chimicalele din alimente, atât cât putem, ar fi bine!
A mânca era un obicei simplu și firesc atunci când eram copii. Mâncam când ne era foame și ne opream când eram sătui. Pe măsură ce înaintăm în viață începem să vedem mâncarea într-un fel diferit: mâncăm când suntem fericiți, triști, singuri, anxioși, de plictiseală. Trăim într-o perioadă a abundenței nutriționale, se vorbește de o eră a nutriționismului, cu toate capcanele aferente. Cu toții mâncăm mai mult decât avem nevoie, din când în când, dar atunci când mănânci constant pe fond emoțional, s-ar putea să ai o problemă care te poate afecta atât fizic cât și psihic, pe viitor.
Foamea este unul dintre acele mesaje chimice clare și extrem de puternice pe care corpul le trimite la creier. Această senzație ar trebui să apară doar la câteva ore bune după ultima masă și nu imediat după ce te-ai ridicat de la masă. Nici luarea unei gustări între mese nu ar trebui să antreneze dorința sau nevoia alteia și, tot așa. Din păcate, la foarte mulți există senzația de foame chiar dacă nu există nevoia de hrană!
Târgul Imobiliar
Apartamentele se vând mai repede odată cu apropierea finalului de an față de începutul lui 2024, potrivit Imobiliare.ro. Proprietarii și dezvoltatorii din București se pot declara cu adevărat mulțumiți, dacă luăm în considerare faptul că își găsesc cumpărători în cel mai scurt timp. Cei din Timișoara, în schimb, au mai mult de lucru pentru a le convinge pe acele persoane aflate în căutarea unei locuințe că apartamentele pe care le propun se potrivesc ca o mănușă nevoilor lor.
Ştiri din Timiș
Sorin Munteanu, primar liberal al orașului Buziaș de trei mandate, a făcut un anunț surprinzător cu puțin timp înainte de alegerile parlamentare. Acesta și-a exprimat sprijinul pentru echipa de candidați PSD la Parlamentul României, în loc să-și susțină colegii.
Ştiri din Timiș
Marți, 12 noiembrie, la Cinema Timiș a avut loc ceremonia oficială de învestire a primarului Dominic Fritz și a consilierilor locali.
Utile
Reprezentanții Primăriei comunei Moșnița Nouă susțin că sunt pregătiți să intervină în caz că va ninge.
Eveniment
Polițiștii Secției 4 Poliție Urbană Timișoara au reținut, marți, pentru 24 de ore, un bărbat de 36 de ani. El este acuzat de săvârșirea infracțiunii de „încălcarea ordinului de protecție”.
Ştiri din Timiș
Dominic Fritz a câștigat, în 9 iunie, un al doilea mandat la conducerea Primăriei Timișoara. Într-un interviu pentru Tion, edilul ne-a spus care consideră el că au fost cele mai importante momente ale primilor patru ani și care ar fi speranțele sale pentru următorii patru.
9
Ştiri din Timiș
PaulTrans SRL, recunoscută drept cel mai mare service auto din regiune, anunță o ofertă dedicată persoanelor cu dizabilități și pensionarilor.
Azi în Timișoara
Miercuri, 13 noiembrie, puteți merge la concerte, la proiecții de film sau la expoziții.
1