Cu cât veți mânca mai multe alimente în stare crudă, cu atât veți avea nevoie de mai puțină cantitate de mâncare!!! În loc de cantitate, alegem o hrană pentru calitate, iar, cu cât calitatea hranei este mai ridicată, cu atât ai nevoie de mai puțină cantitate!
Ciupercile nu sunt legume, ele fac parte din clasa fungilor, organisme care trăiesc pe copaci, frunze moarte sau pe sol. Au calitatea de a descompune și de a curăța mediul de toxine. Din cele mentionate anterior, se desprinde concluzia că ciupercile pot fi și prieteni, dar și dușmani de moarte ai omului. Mare atenție, trebuie știut că orice ciupercă poate fi toxică într-un anumit grad.
În alimentație, dragii mei, avem mare trebuință de BUN SIMȚ!!! Fără “bunul simț”, toate se revarsă necontrolat în adaptarea și în armonia noastră. Noi nu avem o competiție cu mâncarea noastră, avem doar o legătură de dăruire și bucurie, într-un "simț bun", spre a înțelege ce ne face și ce nu ne face bine. Și mai ales cât... ”Hrana să vă fie medicament...!”, cum spunea Hipocrate…
Faceți o cercetare, să vedeți câți dintre români și-au pus vreodată problema sau au auzit despre aceștia. O să fiți mirați de răspuns… Sau, și mai bine, întrebați oamenii despre pesticidele din agricultură, de coloranțiii și aromele artificiale din alimentele procesate, de ftalați, parabeni, bisfenoli, triclosan, dioxină… Oare câți dintre noi suntem familiarizați sau am citit măcar o dată câte ceva despre acești compuși chimici, foarte aproape - prin diverse surse - de viețile noastre?!
Nicicând nu am avut mai multă cunoaștere ca acum, omul pare a se afla într-un ”top of the hill”, din acest punct de vedere. Evoluția sa în adaptarea pe acest pământ poate fi considerată strălucită, dacă privim doar sumar, și dintr-un anumit unghi această perspectivă. Spune așa de fain Dl Pleșu: ”Dacă ar fi să reproșez ceva vremurilor actuale, ar fi că mă îndepărtează de la simplitatea firească a vieții!” Iar simplitatea și firescul hranei noastre de zi cu zi este și ea departe de o informație de susținere…a vieții sănătoase!
România
Noul Guvern va avea 16 ministere, din care 8 vor fi la PSD, 6 la PNL și 2 la UDMR.
România
Marcel Ciolacu a fost desemnat de președintele Iohannis să formeze guvernul. În cursul aceleași zile, acesta va solicita votul de încredere din partea parlamentului. Cabinetul său va stabili calendarul alegerilor prezidențiale, programate pentru primăvara anului viitor, potrivit Agerpres.
Dialoguri Sănătoase
Într-o lume medicală în continuă schimbare, domeniul pedodonției câștigă din ce în ce mai multă atenție, devenind un pilon al sănătății generale. Dr. Cosmina Dușan, medic stomatolog cu practică exclusiv pedodontică, ne povestește mai multe despre noile abordări și inovații din acest domeniu. Interviul explorează provocările, soluțiile și impactul transdisciplinarității în îngrijirea dentară a copiilor, punând accent pe prevenție, educație și cooperarea strânsă între specialiști. De la intervenții timpurii la tehnici moderne de tratament, acest interviu deschide noi orizonturi pentru părinți, medici și micii pacienți.
Ştiri din Timiș
Colindătorii au adus bucurie polițiștilor locali și anul acesta. La rândul lor, agenții i-au bucurat prin cântec pe colaboratorii instituției.
Ştiri din Timiș
Filiala Timiș a Partidului Național Liberal are un nou președinte interimar. Este vorba despre deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.
1
Ştiri din Timiș
Papa Francisc se pregăteşte să deschidă cinci „porţi sacre” pentru un ritual biblic. Deschiderea celor cinci Porţi Sfinte va începe în Ajunul Crăciunului, marcând startul anului 2025, un An Jubilar, care se va desfăşura sub motto-ul „Pelerini ai speranţei”. Aceste porţi se deschid doar o dată la 25 de ani, astfel că momentul este unul foarte special.
1
România
Crin Antonescu va fi candidatul susţinut de partidele din coaliţie pentru Preşedinţia României, a anunţat luni preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, potrivit Agerpres.
Ştiri din Timiș
Apăsați de diferite griji, eșecuri și probleme, unii oameni, în loc să se bucure de sfintele sărbători de iarnă, cad pradă depresiei. Psihologul Aurelia Marcoane a oferit pentru cititorii TION unele sfaturi extrem de utile pentru a evita, pe cât posibil, depresia de sărbători.