Licitaţia privind asocierea unei firme private cu Administrarea Domeniului Public (ADP) pentru construcţia a trei parcări subterane, amânată deja o dată pentru ziua de miercuri, 18 mai, a fost din nou reprogramată.
Nu este încă prea clar unde îşi vor lăsa timişorenii maşinile odată reabilitată zona Cetate, când o mulţime de străzi din centrul istoric vor deveni pietonale. Dacă în urmă cu un an primarul Nicolae Robu promitea o parcare pe verticală în 2013, sistem cunoscut ca smart-parking, promisiunea... rămâne valabilă şi pentru 2014, pentru că aşa-numita „parcare inteligentă” n-a fost realizată. Autorităţile locale spun că vor căuta investitori şi pentru o parcare supraetajată în zona Parcului I. C. Brătianu, dar deocamdată sunt probleme cu amplasamentul. Cât despre parcarea pe zece nivele din zona Oituz despre care vorbea Robu, şi în acest caz lucrurile sunt neclare.
Consilierii locali din Timişoara au aprobat joi, pe ultima sută de metri a mandatului lor, un proiect care prevede construirea a cinci parcări subterane în zona centrală a oraşului. Pentru realizarea acestor parcări, investiţie estimată la zeci de milioane de euro, urmează să se încheie un contract de asociere în participaţiune între ADP şi două firme private.
După ce vreme de ani nu s-a întâmplat nimic la acest capitol, acum preşedintele Comisiei din cadrul Consiliului Local Timişoara care se ocupă de negocierea cu investitorii, Traian Stoia, anunţă că acest for este pe cale să bată palma cu două firme pentru realizarea unui număr de cinci parcări subterane în zona centrală a oraşului.
Consilierii locali au aprobat, marţi, în cadrul şedinţei de plen, un proiect care prevede scoaterea la licitaţie a mai multor spaţii deţinute de primărie, unde investitorii privaţi ar putea construi parcări subterane sau supraterane. Printre locurile propuse pentru edificarea acestor parcări se numără Parcul Botanic, Piaţa Victoriei sau Piaţa Unirii.
Marcel Ciolacu a fost desemnat de președintele Iohannis să formeze guvernul. În cursul aceleași zile, acesta va solicita votul de încredere din partea parlamentului. Cabinetul său va stabili calendarul alegerilor prezidențiale, programate pentru primăvara anului viitor, potrivit Agerpres.
Într-o lume medicală în continuă schimbare, domeniul pedodonției câștigă din ce în ce mai multă atenție, devenind un pilon al sănătății generale. Dr. Cosmina Dușan, medic stomatolog cu practică exclusiv pedodontică, ne povestește mai multe despre noile abordări și inovații din acest domeniu. Interviul explorează provocările, soluțiile și impactul transdisciplinarității în îngrijirea dentară a copiilor, punând accent pe prevenție, educație și cooperarea strânsă între specialiști. De la intervenții timpurii la tehnici moderne de tratament, acest interviu deschide noi orizonturi pentru părinți, medici și micii pacienți.
Colindătorii au adus bucurie polițiștilor locali și anul acesta. La rândul lor, agenții i-au bucurat prin cântec pe colaboratorii instituției.
Filiala Timiș a Partidului Național Liberal are un nou președinte interimar. Este vorba despre deputatul Marilen Pirtea, rector al Universității de Vest din Timișoara.
1
Papa Francisc se pregăteşte să deschidă cinci „porţi sacre” pentru un ritual biblic. Deschiderea celor cinci Porţi Sfinte va începe în Ajunul Crăciunului, marcând startul anului 2025, un An Jubilar, care se va desfăşura sub motto-ul „Pelerini ai speranţei”. Aceste porţi se deschid doar o dată la 25 de ani, astfel că momentul este unul foarte special.
1
Crin Antonescu va fi candidatul susţinut de partidele din coaliţie pentru Preşedinţia României, a anunţat luni preşedintele interimar al PNL, Ilie Bolojan, potrivit Agerpres.
Apăsați de diferite griji, eșecuri și probleme, unii oameni, în loc să se bucure de sfintele sărbători de iarnă, cad pradă depresiei. Psihologul Aurelia Marcoane a oferit pentru cititorii TION unele sfaturi extrem de utile pentru a evita, pe cât posibil, depresia de sărbători.
Ina Biebel, fondatoarea unei firme cu mesaje pe tricouri, conduce o afacere ieșită din tipare. Tricouri de bumbac inscripționate cu mesaje precum „cine v-a lucrat aici?”, „pot, dar nu vreau”, „cafeaua se bea cu mine, nu cu zahăr” sunt o adevărată încântare nu doar pentru cei care le poartă, ci și pentru cei care le văd.
1