„Când priveşti pe fereastră, fereastra te conţine. Eşti în faţa ta şi eşti dincolo de tine...”. Aşa poate începe povestea pe care Petru Ilieşu le-a propus-o celor cu drag de happening pentru joi seara când, la sediul Fundaţiei Timişoara 89 din Splaiul Titulescu nr 2, le-a dat întâlnire cu evenimentul intitulat „180 de grade – Înăuntru şi În Afară”.
În această săptămână, interviul publicat în Agenda vă propune să îl cunoaşteţi pe Petru Ilieşu, preşedintele fondator al Fundaţiei „Timişoara 89”, prima organizaţie umanitară din România postrevoluţionară, care a luat fiinţă în 30 decembrie 1989. Cum s-a născut ideea înfiinţării unei astfel de organizaţii, cum s-a dezvoltat şi ce planuri are pentru perioadele următoare, sunt doar câteva dintre întrebările la care răspunde Petru Ilieşu, provocat la discuţii de Zoltan Kovacs.
La Centrul Cultural ADAFA din Cremona, Italia, a fost deschisă, în această săptămână, o expoziție de fotografie cu imagini din timpul Revoluției de la Timișoara. Invitat să vorbească despre evenimentul istoric major, care, în urmă cu 25 de ani, a pus capăt dictaturii comuniste, a fost poetul Petru Ilieșu, scriitor cu o operă percutantă și a cărui dizidență față de regimul Ceaușescu este incontestabilă.
Nu ştii de unde să începi prezentarea în ceea ce-l priveşte pe Petru Ilieșu. E poet şi prozator, dar unul (re)cunoscut la fel de bine de tagma scriitoricească, cât şi de „oameni disperaţi, murdari, infestaţi de boli, unii în prag de sinucidere”, oameni ai străzii, vagabonzi, cerşetori.
Firma FIP Consulting a realizat studiul de fezabilitate al Radialei Vest, partea care ține de Primăria Timișoara, adică aproximativ un kilometru din cei 2,7 kilometri ai arterei, iar municipalitatea a mai făcut, luni, un pas pentru proiect.
Indemnizațiile pentru membrii birourilor electorale, care au participat la alegerile Parlamentare și primul tur – prezidențiale, vor începe să fie plătite astăzi, 23 decembrie.
Aveți mare grijă cui deschideți ușa și pe cine primiți în casă! O femeie din Lugoj a fost înșelată cu 11.000 de lei, însă din fericire polițiștii au reușit să-i recupereze banii.
Credincioșii ortodocși și catolici sunt așteptați la ceremoniile religioase oficiate cu ocazia Nașterii Domnului Isus Hristos.
Consiliul Local Timișoara votează astăzi, în ședința extraordinară care va începe la ora 17, proiectul taxelor și impozitelor pe anul 2025. UPDATE. Proiectul a fost aprobat
Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă își modifică programul cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Aflat la mare distanță de casă, un moldovean a furat bani dintr-un autoturism parcat în fața unei case din comuna Brestovăț. A fost prins după o lună de polițiști.
Reprezentanții mai multor biserici din județ au mers zilele acestea cu daruri la cele mai sărmane familii.