Anunțată cu surle și trâmbițe la ultima vizită la Timișoara în calitate de premier a Vioricăi Dăncilă, sala polivalentă va fi construită în municipiu, așa cum dorea primarul Nicolae Robu, dar în niciun caz nu va fi gata până în 2021, chiar dacă, teoretic, această investiție se bucură de suportul Guvernului Orban. Singura șansă ca Timișoara să aibă o sală de sport nouă în anul în care va fi Capitală Culturală Europeană este ca polivalenta Politehnicii să fie finalizată, dar nici aici lucrările nu merg cum trebuie.
În luna octombrie se împlinesc nouă ani de când se lucrează la sala polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara. Vorba vine „se lucrează”, pentru că mai mult s-a stagnat. Prima firmă a intrat în insolvență, au fost probleme cu proiectul, a fost necesară o expertiză după tragedia de la Colectiv, iar finalizarea lucrărilor a fost amânată. De anul acesta există un alt constructor, dar tot nu se lucrează.
Noul teren descoperit de primarul Nicolae Robu, pe care acesta ar dori construcția viitoarei săli polivalente, este considerat o glumă de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Acesta susține că desființarea unei baze sportive, cum este cea de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, unde Robu vede deja viitoarea sală polivalentă, se poate face doar prin Hotărâre de Guvern, ceea ce înseamnă că demolările executate acum de municipalitate ar fi ilegale.
Sala Polivalentă a Timișoarei (care s-ar putea realiza la Giroc sau în urbea de pe Bega) rămâne o eternă poveste... O poveste care, cel mai probabil, nu se va termina în 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. De altfel, cum s-ar putea realiza acest lucru atunci când în 2019 nici nu a început construcția ei, nici nu a fost aprobat proiectul sau făcut vreun studiu de fezabilitate?
Lucrările la sala polivalentă a Universității Politehnica de pe str. Podeanu vor fi continuate și finalizate de firma V&G Herneacova SRL, o societate cu șase angajați, înființată în 2017. Face parte din grupul Kasdum SRL, susține primarul Nicolae Robu, și a câștigat licitația Universității Politehnica.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara scoate din nou la concurs postul de șef la Serviciul Spații Verzi și Recreative, după ultima încercare de acum două luni.
Eveniment
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România are loc duminică, 24 noiembrie, iar în județul Timiș sunt mobilizate peste 1.800 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura buna desfășurare a procesului electoral în cele 619 secții de votare.
Utile
Primăria Timișoara anunță vineri, 22 noiembrie, că de săptămâna viitoare se va desfășura procedura de autorizare a activităților comerciale stradale cu produse specifice sărbătorii de Sfântul Nicolae. Astfel, comercianții interesați trebuie să depună la Camera 12 cererea pentru ocuparea unui amplasament în cele 19 locații disponibile.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat, prin intermediul proiectelor Heritage of Timișoara și Ambulanța pentru Monumente – Banat, readuce un element important din patrimoniul orașului, statuia alegorică a Toamnei.
România
România şi Bulgaria se pot alătura pe deplin spaţiului Schengen de liberă circulaţie din ianuarie 2025, a declarat vineri ministrul de interne ungar, Sandor Pinter, care a adăugat că decizia finală va fi luată la reuniunea miniştrilor de interne ai UE din 11 decembrie, informează Agerpres.
1
Ştiri din Timiș
Un acoperiș și mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, vineri, la Lugoj. Autoritățile au intervenit pentru remedierea pagubelor.
Ştiri din Timiș
Cu o săptămână înainte de redeschiderea Cinema Studio, primarul Dominic Fritz a anunțat că cinematograful din Freidorf se va numi Johnny, în amintirea lui Johnny Weissmuller.
Ştiri din Timiș
Cinema Studio din Timișoara, închis încă din anii 2000, se redeschide în weekendul 6-8 decembrie 2024, după lucrări complexe în valoare de 5 milioane de euro. Acesta include săli de cinema, spații pentru montaj și o terasă pentru proiecții în aer liber.
1