Anunțată cu surle și trâmbițe la ultima vizită la Timișoara în calitate de premier a Vioricăi Dăncilă, sala polivalentă va fi construită în municipiu, așa cum dorea primarul Nicolae Robu, dar în niciun caz nu va fi gata până în 2021, chiar dacă, teoretic, această investiție se bucură de suportul Guvernului Orban. Singura șansă ca Timișoara să aibă o sală de sport nouă în anul în care va fi Capitală Culturală Europeană este ca polivalenta Politehnicii să fie finalizată, dar nici aici lucrările nu merg cum trebuie.
În luna octombrie se împlinesc nouă ani de când se lucrează la sala polivalentă a Universității Politehnica din Timișoara. Vorba vine „se lucrează”, pentru că mai mult s-a stagnat. Prima firmă a intrat în insolvență, au fost probleme cu proiectul, a fost necesară o expertiză după tragedia de la Colectiv, iar finalizarea lucrărilor a fost amânată. De anul acesta există un alt constructor, dar tot nu se lucrează.
Noul teren descoperit de primarul Nicolae Robu, pe care acesta ar dori construcția viitoarei săli polivalente, este considerat o glumă de președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra. Acesta susține că desființarea unei baze sportive, cum este cea de lângă Stadionul „Dan Păltinișanu”, unde Robu vede deja viitoarea sală polivalentă, se poate face doar prin Hotărâre de Guvern, ceea ce înseamnă că demolările executate acum de municipalitate ar fi ilegale.
Sala Polivalentă a Timișoarei (care s-ar putea realiza la Giroc sau în urbea de pe Bega) rămâne o eternă poveste... O poveste care, cel mai probabil, nu se va termina în 2021, atunci când Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii. De altfel, cum s-ar putea realiza acest lucru atunci când în 2019 nici nu a început construcția ei, nici nu a fost aprobat proiectul sau făcut vreun studiu de fezabilitate?
Lucrările la sala polivalentă a Universității Politehnica de pe str. Podeanu vor fi continuate și finalizate de firma V&G Herneacova SRL, o societate cu șase angajați, înființată în 2017. Face parte din grupul Kasdum SRL, susține primarul Nicolae Robu, și a câștigat licitația Universității Politehnica.
Eveniment
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați că, în noaptea de 20 spre 21 decembrie, au fost furate diverse unelte electrice și unelte utilizate în domeniul construcțiilor.
Eveniment
Un incendiu a izbucnit, duminică, la prânz, la o locuință în comuna Lovrin. Intervenția rapidă a pompierilor a limitat pagubele.
Ştiri din Timiș
Consiliul Județean Timiș are nevoie de o firmă care să execute obiective turistice reprezentative din județ în miniatură și pune la bătaie aproape 2,1 milioane de lei. Până la data limită, două firme s-au arătat interesate să execute lucrarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara a lansat o licitație pentru furnizarea unui „Sistem integrat de securitate informatică”, pentru îmbunătățirea celui existent, care și așa a fost ținta unui atac acum câteva luni. Altfel, municipalitatea a mai lansat în această săptămână și alte licitații pentru servicii de digitalizare.
1
Mapamond
Un șofer a intrat cu mașina într-un mall din Texas și a lovit mai multe persoane, în timp ce era urmărit de poliție. Cinci persoane au fost rănite. Ulterior, bărbatul a fost împușcat mortal de către polițiști.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara are pe strada Alexandru Ioan Cuza un mic spațiu, parte a fostei cetăți. Vrea să îl transforme într-o mică galerie de artă, care să atragă peste 2.000 de vizitatori pe an. Inițial, reabilitarea trebuia să coste 1,6 milioane de lei, dar după finalizarea proiectării, s-a ajuns la un cost estimativ de 3 milioane de lei.