Dupa ce a urcat in viteza, gata-gata sa atinga 2.000 de dolari pe uncie, pretul mondial al aurului este pe tobogan: a pierdut aproape 200 de dolari in doua zile. Analistii leaga aceasta prabusire de stabilizarea pietelor financiare, ceea ce a dus la pierderea interesului pentru plasamentele in metalul pretios, considerat un refugiu in perioadele de incertitudine economica.
Pretul aurului a urcat la 1.882,2 dolari pe uncie, luni dimineata, pe bursele asiatice - un nou maxim istoric. Unii analisti anticipeaza deja ca pretul aurului va ajunge in curand la 2.000 de dolari pe uncie, deoarece factorii care ii alimenteaza avansul ar putea persista. Metalul pretios s-a apreciat cu peste 15% in luna august, cel mai puternic avans din septembrie 1999 incoace.
Pretul aurului a intrat in declin dupa ce liderii din zona euro au ajuns la un acord in privinta Greciei, investitorii renuntand, cel putin pentru moment, sa mai apeleze la pretiosul metal pentru a-si proteja averile.
Aurul s-a apreciat luni pe piata spot pana la un maxim de 1.600,4 dolari pe uncie. Aurul a crescut cu peste 3% saptamana trecuta si in cea precedenta, cea mai abrupta crestere din februarie 2009 incoace. Explicatia: investitorii investitorii migreaza in masa catre active mai sigure, pe fondul temerilor privind datoriile de stat din Europa si SUA.
Pretul aurului a crescut timp de zece sedinte consecutive, cea mai indelungata perioada de ascensiune din ultimii 40 de ani, caci unii investitori incearca sa-si faca rezerve de metal galben in fata amenintarii intrarii SUA in incapacitate de plata. Potrivit calculelor unor analisti, aurul ar putea depasi in urmatoarele doua luni pragul de 1.700 dolari pe uncie, dar exista si prognoze mult mai pesimiste!
Capitală Culturală
Art Encounters pregătește în această săptămână un tur ghidat gratuit al expoziției „DesFacerea Lumii”, realizată de artiștii Anca Benera și Arnold Estefán. Aveți ocazia să vizitați replica uneia dintre sculpturile lui Constantin Brâncuși.
Ştiri din Timiș
Bradul de Crăciun este un simbol al sărbătorilor de iarnă, iar decorarea lui este una dintre cele mai aşteptate tradiţii din această perioadă. Indiferent dacă eşti un începător în ale decorării bradului sau un entuziast cu experienţă, acest ghid îţi va oferi sfaturi şi idei pentru a avea un brad de Crăciun perfect, plin de farmec şi festivitate.
Capitală Culturală
Muzeul Național de Artă din Timișoara găzduiește o nouă expoziție, dedicată celor două grupuri care reprezintă un punct de referință în istoria mișcării artistice timișorene, și care s-au bucurat de recunoaștere națională și internațională.
Ştiri din Timiș
Municipalitatea pregătește dosarul ca să beneficieze de fonduri europene pentru Piața Mocioni. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați zilele trecute de Consiliul Local Timișoara.
Eveniment
Un autoturism de lux, în valoare de aproximativ 200.000 euro, căutat de autoritățile din Italia, a fost depistat de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Moravița. La volan se afla un cetățean francez.
1
Eveniment
Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, vor demara o serie de misiuni pentru a asigura ordinea publică.
Ştiri din Timiș
Crăciunul este una dintre cele mai importante sărbători creștine, celebrată cu entuziasm în întreaga țară. Fiecare regiune se distinge prin tradiții și obiceiuri specifice, transmise din generație în generație.
Ştiri din Timiș
ADVERTORIAL. Ai o idee genială, o echipă hotărâtă și un plan bine pus la punct, dar ceva lipsește. Capitalul. Nu-i așa că pare ironic? Tocmai lipsa banilor blochează visul de a genera mai mulți bani.