Elevi, vi se (mai) pregateste ceva! An la an, mai-marii din Educatie au facut tot soiul de experimente pe capul copiilor. S-au schimbat examenele, materiile, manualele, cerintele. Nu numai politicienii au idei... Cantaretii de muzica populara cer acum introducerea in programa a unei noi materii: folclorul!
Care sunt materiile pe care elevii le vor studia în următorii ani și cum vor fi ele structurate ca număr de ore. Aceste aspecte au fost luate în discuție într-o dezbatere care a avut loc la Timișoara, pe tema planurilor-cadru pentru liceu. Ministerul Educației propune trei variante de planuri-cadru, care vor intra în vigoare, cel mai probabil, peste trei ani. Fiecare variantă are avantajele și dezavantajele sale, sunt ore în plus sau în minus la diferite materii și sunt introduse opționalele.
Elevii sunt în vacanţă, pe la mare, la soare, ori la munte, şi încă nu se gândesc la începutul de an şcolar. Poate doar vremea de afară le mai aminteşte de prima zi de şcoală, tomnatică. Totuşi, Ministerul Educaţiei se gândeşte la ei şi a publicat structura noului an şcolar – 2014-2015.
Noua lege a educaţiei, dar şi rezultatele unui bacalaureat dezastruos, vin cu o serie de noutăţi pentru începutul de an şcolar. Elevii care intră în 12 septembrie în clasa a V-a vor sta în gimnaziu 5 ani. În primele săptămâni ale începutului de an şcolar se va stabili gradul de pregătire al claselor prin testarea eleviilor la toate materiile. Pentru a reduce absenteismul şi abandonul, intrarea în şcoală se va face pe bază de cartele electornice.
Vineri seară și noapte, din cauza condițiilor meteo extreme, mai multe localități din vestul țării au rămas fără energie electrică. Echipele Rețele Electrice Banat au intervenit și după căderea întunericului, dar până sâmbătă, la prânz, nu au rezolvat problemele peste tot. Astfel, ar mai fi 10 localități din Timiș și altele din județele vecine rămase nealimentate.
Un adevărat regal de teatru va avea loc luna viitoare la Timișoara.
Unul dintre cei mai apreciați cântăreți de muzică folk din România, Marius Bațu, a murit la vârsta de 65 de ani. Ar fi suferit un infarct.
Celebrul artist Gabriel Cotabiță a murit după ce a suferit un puternic accident vascular. Avea 69 de ani.
4
Centura Timișoara Nord s-a deschis în 2010, dar proiectul care a stat la baza ei era mult mai vechi, motiv pentru care includea doar o bandă pe sens. Acum urmează lărgirea acesteia la două benzi pe sens. În primă fază, se caută o firmă care să realizeze studiul de fezabilitate.
2
Muzeul Național de Artă Timișoara invită publicul la spectacolul intitulat „Caravaggio - pictorul luminii”, care va fi organizat în Sala Baroc, în contextul expoziției „Luminile lui Caravaggio. Începutul modernității în pictura europeană în colecția lui Roberto Longhi”.
Duminică, 24 noiembrie 2024, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale în România. În cursa pentru Palatul Cotroceni au rămas 13 candidați, după ce Ludovic Orban a renunțat la cursă în favoarea Elenei Lasconi. Până în prezent, la urnele din diasporă s-au prezentat peste 43.000 de alegători.
103 utilaje cu lamă și răspânditor au acționat pentru deszăpezire și evitarea formării poleiului în ultimele ore pe drumurile naționale și autostrăzile din zona de vest.