Compania de Drumuri și compania italiană care a construit lotul 2 din autostrada Lugoj – Deva nu au reușit să ajungă la un acord asupra preluării proiectului inițial pentru secțiunea de autostradă E2, care include tunelurile pentru urși. Astfel, proiectul tehnic și cel de execuție vor fi scoase la licitație „la pachet”. Sectorul cu tuneluri al autostrăzii, însumând 14 kilometri, urma să fie construit între Margina, acolo unde se termină cei 15 kilometri din lotul 2 al autostrăzii Lugoj – Deva, și Holdea, unde pe lotul 3 a fost demarată realizarea unui nou nod rutier.
Timișoara și Bucureștiul legate printr-o nouă autostradă făcută cu petro-dolarii șeicilor arabi, acesta este unul dintre proiectele prezentate de premierul Viorica Dăncilă la cea mai nouă deplasare din Golful Persic. „Minunea” pentru care UE ar fi dat ceva bani este acum prezentată ca fiind o nouă componentă a celei mai noi idei fantasmagorice numită parteneriat public-privat.
Proiectul autostrăzii care să pornească din Timișoara și să continue în Serbia va fi reluat, cel puțin la nivelul discuțiilor, după ce a intrat în „adormire” și a ajuns, zilele trecute, la stadiul de „drum de mare viteză”, cum s-a exprimat premierul României, Viorica Dăncilă. Dacă premierul a declarat zilele trecute, în Bulgaria, la Varna, că a fost creat cadrul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru drumul de mare viteză Timișoara - Pancevo, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, transmite că „avem un angajament ferm luat de către premierul României”, în ceea ce privește acest proiect.
Azi în Timișoara
Joi, 14 noiembrie, puteți merge la un recital de orgă, la proiecții de film sau la expoziții.
Ştiri din Timiș
Facultatea de Litere, Istorie, Filosofie și Teologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara continuă seria de conferințe de popularizare a științei cu un nou eveniment dedicat iubitorilor de istorie și arheologie. Prelegerea de săptămâna viitoare îl are ca invitat pe Daniel Spânu, cercetător cu o vastă experiență în arheologie, care va explora semnificația simbolică și istorică a Tezaurului de la Pietroasa, una dintre cele mai importante descoperiri arheologice din România.
Capitală Culturală
John Malkovich urcă din nou pe scena Naționalului timișorean. Joi și vineri, va juca în trei reprezentanții ale spectacolului „The infamous Ramirez Hoffman”. Bilete se mai găsesc doar la spectacolul de joi, 14 noiembrie, de la ora 20 atât online, pe www.tntm.ro, cât și în format fizic, la Agenția de bilete „Mărășești”.
Ştiri din Timiș
În perioada 12-15 decembrie, Harababura Fair deschide porțile unui târg de Crăciun alternativ, dedicat sustenabilității și cadourilor cu poveste.
Cinema
Asociația de la 4, a studenților de la Facultatea de Arhitectură și Urbanism Timișoara, vă invită la UPT Campus Creativ pentru a viziona documentarul „Tokyo Ride”.
Capitală Culturală
Asociația Prin Banat lansează Common Heritage – Catalogul Secession, care prezintă patrimoniul comun al orașelor din Euroregiunea DKMT. Lansarea catalogului va avea loc la sfârșitul săptămânii la librăria Cărturești Mercy.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții Primăriei Moșnița Nouă spun că gestionarea deșeurilor este o prioritate pentru actuala administrație, dar și o responsabilitate pentru locuitorii comunei.
Ştiri din Timiș
Prorectorul Universității de Vest din Timișoara, Mădălin Bunoiu, a fost numit membru al Comitetului European Science Advisors Forum (ESAF) în cadrul Adunării Generale de la Roma.