Românii din Banatul sârbesc luptă să le fie retrocedat ”Luceafărul”, o clădire-simbol a comunității, aflată chiar în centrul Vârșețului. Construit de românii din Banat în epoca austro-ungară, imobilul a aparținut comunității din 1894 până după Al Doilea Război Mondial. În 1947, prin Hotărârea Tribunalului Popular al plasei Vârşeţ, imobilul a fost naţionalizat şi trecut în posesia statului – Republica Populară Federativă Iugoslavia.
După ce a fost reținut de procurorii DNA pentru abuz în serviciu, într-un dosar legat de retrocedarea unor imobile supraevaluate, Horia Georgescu demisionează de la conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI). Anunțul a fost făcut de către avocatul său, Cristian Ene.
Clanul Cârpaci va primi 180.000 de euro chirie pe spaţiile ocupate până în 2013 de secţia de Pneumologie şi TBC a Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara. Singurul lucru care încă nu a fost tranşat în instanţă este cine va da banii: Primăria Timişoara, Direcţia de Sănătate Publică, sau ambele instituţii.
Memorialul Revoluţiei din Timişoara nu îşi mai are sediul acolo unde-l ştia toată lumea – în zona Pieţei Unirii, pe strada Emanoil Ungureanu nr. 8. Imobilul a fost retrocedat, iar în prezent asociația funcţionează undeva în perimetrul străzilor Oituz şi Popa Şapcă... Acum, cei de la Memorialul Revoluţiei, mutaţi cu totul într-o fostă cazarmă, vor să-şi recupereze banii pe care i-au investit în fostul sediu, din care au fost evacuați în 2011. Instanţa, în schimb, i-a obligat să plătească din urmă chirie pentru ocuparea clădirii, peste 600.000 de lei.
După ce Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara a fost scoasă afară, la sfârşitul anului trecut, din clădirea de pe bulevardul Mihai Viteazu nr. 26, proprietarii imobilului retrocedat, un cunoscut clan de romi din oraş, vor să vândă acum respectivul edificiu primăriei cu 630.000 de euro. Consilierii locali trebuie să decidă dacă vor sau nu să se exercite dreptul de preempţiune la înstrăinarea imobilului. În şedinţa de joi, aleşii nu au ajuns la nicio concluzie.
România
Duminică, 24 noiembrie 2024, are loc primul tur al alegerilor prezidențiale în România. În cursa pentru Palatul Cotroceni au rămas 13 candidați, după ce Ludovic Orban a renunțat la cursă în favoarea Elenei Lasconi. Vineri a început votul în străinătate.
Eveniment
Cu o zi în urmă, polițiștii din Ghiroda au reținut un bărbat de 53 de ani, condamnat la 1 an și 9 luni de închisoare pentru conducere sub influența alcoolului și cu permisul suspendat. Acesta a fost transferat în Penitenciarul Timișoara pentru executarea pedepsei.
Cinema
Cinema Timiș pregătește o nouă proiecție din seria „Balet pe ecran”. Puteți viziona spectacolul „Alice în Țara Minunilor”, în adaptarea The Royal Ballet.
Eveniment
ATENȚIE! Imagini cu impact emoțional! Mai mulți viței au fost sfâșiați de câini la Mașloc. Ar fi al treilea caz din ultimele două luni.
Eveniment
La începutul acestei săptămâni, marți, trei copii de la o școală din Lugoj s-au luat de un coleg, în timpul unei pauze. La fața locului a fost chemată poliția.
România
G4Media.ro prezintă datele din al doilea document de zbor (gendec) din care rezultă fără echivoc că liderul PSD, Marcel Ciolacu, a zburat în data de 3 mai 2022 cu destinația Madrid, împreună cu protejata sa, Sorina Stan (Docuz), într-un jet privat închiriat de Nordis, companie intrată în insolvență la începutul lunii octombrie. La bordul avionului se mai aflau Alfred Simonis împreună cu soția, Sorin Grindeanu și Laura Vicol împreună cu soțul ei, Vladimir Ciorbă (co-acționar Nordis).
1
Eveniment
Vineri, cinci copii de la grădinița care funcționează în incinta Liceului Tehnologic de Silvicultură Timișoara au fost transportați la spital.
Ştiri din Timiș
Primăria Municipiului Timișoara, prin Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, a anunțat aprobarea finanțării proiectului „VITAL – vârstnici integrați activ în comunitatea locală din Timișoara”.