Ministerul Sănătăţii vrea ca unitatea medicală să fie închisă, însă consilierii locali s-au opus, iar acum doresc să aloce Spitalulului Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara încă 300.000 de lei pentru dotarea şi modernizarea ambulatoriului.
De la 1 iunie, cele peste 200 sute de femei din vestul ţării aflate pe listele medicilor timişoreni cu recomandarea de fertilizare in vitro pot să îşi depună dosarul la Ministerul Sănătăţii. Acest for a demarat Programul de fertilizare in vitro şi embriotransfer prin care se vor acorda 1200 de euro fiecărui cuplu infertil care îşi doreşte un copil şi îndeplineşte anumite criterii.
Decizia Ministerului Sănătăţii de a nu mai acorda lapte praf decât copiilor ale căror mame nu pot alăpta din motive medicale, provoacă nemulţumiri în Timiş.„Unii copii sugari sunt acceptaţi de minister, alţii nu sunt eligibili pentru cauze care nu ţin de persoana lor, ci doar de şansa sau neşansa de se naşte în anumite familii”, precizează reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Ministrul Cseke Attila s-a întâlnit, vineri, cu primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, cu prefectul de Timiş, Mircea Băcală, cu directorul DSP Timiş, Horia Vermeşan, cu directorul CJAS Timiş, Cristian Careba, cu preşedintele CJ Timiş, Constantin Ostaficiuc, şi cu senatorul Gheorghe David, pentru a discuta despre problemele legate de sănătate din judeţ.
Primăriile din Timiş vor putea accesa credite bancare de până la 300 de milioane de euro, pentru finanţarea unor proiecte locale sau cofinanţarea unor proiecte din fonduri europene, statul urmând să garanteze până la 80 la sută din valoarea creditului.