Primarul Săcălazului, Nicu Viorel (PMP), este cunoscut drept un fan al ședințelor de consiliu local convocate de îndată. Nu la fel este și prefectul de Timiș, Mihai Ritivoiu, mai ales că o parte a acestora ședințe, cel puțin cele trei desfășurate între 25 mai și 7 iunie, au fost anunțate cu numai câteva minute înainte și nici măcar nu aveau pe ordinea de zi cine-știe-ce urgențe.
Aleşii Timişoarei au adoptat, joi, o hotărâre care prevede transmiterea în direct, pe posturi de televiziune la nivel local, a şedinţelor de consiliu local. La fel, şi difuzarea întâlnirilor pe care le are primarul Nicolae Robu cu cetăţenii. Pentru asta se vor plăti 70.000 de lei de la bugetul local în 2014. Robu a încercat şi în primăvară să-i convingă pe aleşi să voteze acest proiect, dar atunci nu a reuşit.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara ar vrea ca şedinţele de consiliu local în care se dezbat şi se aprobă proiecte de hotărâre să fie transmise în direct pe posturile de televiziune. La fel şi dezbaterile publice şi întâlnirile pe care le are conducerea municipalităţii cu reprezentanţii consiliilor consultative de cartier. Totul, pentru ca cetăţenii să fie informaţi "obiectiv" cu privire la activitatea administraţiei locale şi procesul decizional. Pentru acest lucru se propune alocarea sumei de 70.000 de lei de la bugetul local.
Ioan Iovescu, senator PP-DD de Timiş, e tare supărat că a fost scos ca un parlamentar cu mai multe absenţe decât ar fi avut, în urma unui raport al Institutului pentru Politici Publice (IPP). Acesta spune că raportul nu e real, ba din contră...
Coaliţia 52, o reţea de 400 de membri organizată cu sprijinul Academiei de Advocacy Timişoara, a reuşit ceea ce părea iniţial imposibil. Printr-o acţiune susţinută de lobby, a obţinut modificarea Legii transparenţei decizionale. O activitate care s-a lovit de numeroase piedici, inclusiv parlamentare, dar care a avut succes în urma insistenţei membrilor Academiei.
România
Sute de tineri s-au strâns luni seară în Piața Universității din București, unde protestează împotriva lui Călin Georgescu, spunând că „România e amenințată de o dictatură legionară”.
Eveniment
Luni, un bărbat a intrat nervos în sediul Direcției Județene pentru Cultură Timiș cu un afiș de la Teatrul Maghiar, declarând că acesta este „ilegal” și susținând că „românii sunt la putere” după alegeri.
Capitală Culturală
„Fragmente din istoria Banatului - crestomație de documente vechi și manuscrise” este cea mai nouă expoziție ce urmează să fie prezentată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Vernisajul va avea loc în 28 noiembrie, de la ora 13, în sala de expoziții temporare.
România
Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, a intrat în turul 2 de pe al doilea loc. În urma centralizării tuturor voturilor, independentul Călin Georgescu a ieșit primul, iar Lasconi l-a bătut cu 2.740 de voturi pe social-democratul Marcel Ciolacu.
Cinema
Cinema Victoria pregătește o nouă proiecție din programul lunar „Cinemateca Itinerantă”, în care sunt prezentate filme clasice din cinematografia românească.
România
Primul tur al alegerilor prezidențiale din România, desfășurat pe 24 noiembrie, a adus un rezultat surprinzător și un mesaj clar din partea electoratului. Călin Georgescu (independent) și Elena Lasconi (USR) s-au calificat în turul 2, lăsând în urmă candidații partidelor tradiționale, PSD și PNL.
2
România
Liderul PNL spune că este conștient de greșelile făcute și că înțelege ceea ce au vrut românii să transmită, astfel că a ales să își dea demisia din funcție.