Dacă Timişoara e un loc aparte pe harta artei plastice autohtone, acesta se datorează într-o foarte mare măsură câtorva creatori care au făcut istorie prin anii 60- 70, făcând ca vântul proaspăt al avangardei, într-o vreme când se pictau muncitori, fabrici şi ţărani cooperatori, să bată dinspre vest.
Ilustrul artist, profesor Ștefan Bertalan (1930-2014) a părăsit această lume. Maestrul Bertalan a fost o mare personalitate în arta plastică din a doua jumătate a Secolului XX și nu doar în România. A fost fondator al grupurilor 111 (primul grup artistic experimental din România), alături de Constantin Flondor și Roman Cotoșman, și Sigma, împreună cu Constantin Flondor și Doru Tulcan, grupuri care făceau din Timișoara anilor 70 un pol avangardei artistice europene.
Expoziţia unui dintre cei mai valoroşi artişti pe care Timişoara i-a dat lumii se va deschide astăzi la Palatul Baroc din Piaţa Unirii: “Ştefan Bertalan. Lucrări din colecţia Muzeului de Artă Timişoara”.
Miercuri puteți merge la mai multe expoziții și spectacole.
Polițiștii Secției 2 Timișoara au intervenit miercuri seara în parcarea unei societăți comerciale situate pe Calea Șagului, după ce o femeie a sesizat faptul că între mai multe persoane a avut loc o altercație.
Rotaract Club Timișoara organizează a 8-a ediție a evenimentului caritabil „Jazz & Theatre Cafe”. Participanții vor avea parte de un spectacol de teatru și de muzică jazz, fondurile adunate urmând să fie donate pentru nevoiașii din zona Lipovei și pentru centre de seniori.
Inițiativa primăriei, anunțată de acum o săptămână, de a cumpăra un imobil evaluat la 1,9 milioane de euro din cartierul Iosefin a trecut și de votul consilierilor locali. Achiziția se va face prin exercitarea dreptului de preempțiune pe care municipalitatea îl are în astfel de situații. Responsabilă va fi o comisie alcătuită în cadrul aceleași ședințe de consiliu local.
Marți, în Piața Victoriei din Timișoara sute de tineri s-au strâns pentru o manifestație pașnică anti-legionari și pro-Europa.
20
Cinema Victoria vă invită să explorați fiordurile Norvegiei prin documentarul „Cântecele pământului”.
Luni, 25 noiembrie, a fost remontată statuia alegorică a Toamnei pe fațada Palatului Karl Kunz din Timișoara.
Elevii din județul Timiș au început să primească, încă de săptămâna trecută, bursele pentru lunile septembrie și octombrie. Peste 35.000 de elevi din Timiș beneficiază de bursă, dintre care peste 19.000 primesc bursă socială.