Planul anunțat cu aproape un an în urmă pentru Colterm este mai aproape de a deveni realitate. Vorbim de ideea conducerii Primăriei Timișoara de a lua partea de transport și de distribuție din atribuțiile actualei societăți și de a o da unei alte entități. Aceasta entitate, se pare, va fi un serviciu public. Momentan, însă, actuala înțelegere, care expiră în iunie, va fi prelungită până în august.
La Timișoara se fac planuri pentru viitorul termoficării. Vineri, primarul Dominic Fritz a anunțat cinci măsuri care vor fi luate strict pentru Colterm, astfel încât timișorenii racordați la sistemul central de încălzire să treacă „cu mai puține emoții” peste următorul sezon rece. Însă, pe lângă măsurile privind Colterm, au fost aduse în discuție patru obiective pe termen mediu și lung care să contribuie la stabilitatea energetică a orașului.
Anul 2021 a fost unul plin de probleme pentru societatea de termoficare a Timișoarei. De la abonații care au rămas în mod sistematic fără căldură până la amenda de 21 de milioane de euro dată de Administrația Fondului de Mediu, Colterm a trecut printr-o serie de procese, totul pentru a se menține pe linia de plutire. Numai că nu a prea reușit acest lucru: a intrat oficial în insolvență în luna octombrie. În 2022 crește prețul gigacaloriei... s-a stabilit...
A trecut și a treia noapte de frig pentru timișoreni. Deși s-a găsit un furnizor de gaz și Colterm a început să dea căldură de joi seară, caloriferele sunt în continuare reci. Doar în spitale s-au încălzit. Robinetul de gaz a fost deschis ceva mai târziu decât era calculat și au fost prioritare spitalele, astfel că durează până când se încălzește toată rețeaua, explică directorul societății de termoficare. UPDATE. Precizări de la Colterm: În cursul zilei, toți timișorenii vor avea apă caldă și căldură. UPDATE 2. Colterm vine cu noi explicații: 12 ore până când se încălzește rețeaua
„Fritz a reuşit să îngenuncheze un oraş de talia Timișoarei într-un singur an”, este de părere Alfred Simonis. Peste 56.000 de locuințe și mai multe spitale au rămas fără apă caldă și căldură, după ce E.ON a oprit robinetul de gaz pentru Colterm. Președintele PSD Timiș crede că este nevoie de „măsuri rapide şi asumate”. În cele promise de „cuplul tragic Fritz-Lațcău nu mai crede nimeni”.
Eveniment
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Timișoara au fost sesizați că, în noaptea de 20 spre 21 decembrie, au fost furate diverse unelte electrice și unelte utilizate în domeniul construcțiilor.
Eveniment
Un incendiu a izbucnit, duminică, la prânz, la o locuință în comuna Lovrin. Intervenția rapidă a pompierilor a limitat pagubele.
Ştiri din Timiș
Consiliul Județean Timiș are nevoie de o firmă care să execute obiective turistice reprezentative din județ în miniatură și pune la bătaie aproape 2,1 milioane de lei. Până la data limită, două firme s-au arătat interesate să execute lucrarea în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara a lansat o licitație pentru furnizarea unui „Sistem integrat de securitate informatică”, pentru îmbunătățirea celui existent, care și așa a fost ținta unui atac acum câteva luni. Altfel, municipalitatea a mai lansat în această săptămână și alte licitații pentru servicii de digitalizare.
1
Mapamond
Un șofer a intrat cu mașina într-un mall din Texas și a lovit mai multe persoane, în timp ce era urmărit de poliție. Cinci persoane au fost rănite. Ulterior, bărbatul a fost împușcat mortal de către polițiști.
Ştiri din Timiș
Primăria Timișoara are pe strada Alexandru Ioan Cuza un mic spațiu, parte a fostei cetăți. Vrea să îl transforme într-o mică galerie de artă, care să atragă peste 2.000 de vizitatori pe an. Inițial, reabilitarea trebuia să coste 1,6 milioane de lei, dar după finalizarea proiectării, s-a ajuns la un cost estimativ de 3 milioane de lei.