Salariul mediu net încasat de angajaţii din Timiş a fost, la finalul anului trecut, de 1.533 de lei. Aceasta plasează judeţul pe locul cinci pe ţară, în urcare cu cinci poziţii faţă de finalul anului 2009. Tot ca o constatare, venitul muncitorului timişean a reuşit în 2010, să urce peste media naţională, ceea ce nu se întâmpla cu un an în urmă.
Judeţul Timiş se menţine în topul naţional al exportatorilor, ocupând locul trei, după Bucureşti şi Argeş. Mai mult, realizează peste jumătate din totalul exporturilor din regiune, fiind urmat, la mare distanţă, de Arad. Domeniul automotive, specializat în realizarea de piese pentru sectorul auto, ocupă o pondere importantă în producţia timişeană trimisă la extern.
Judeţul Timiş a terminat anul 2010 cu o rată a şomajului aproape de jumătate din media naţională. Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă a anunţat că rata şomajului înregistrat la sfârsitul lunii decembrie a anului 2010 la nivel naţional a fost de 6, 87%, mai mică cu 0,08 % decât cea din noiembrie 2010 şi mai mică cu 0,9% decât cea din decembrie 2009.
Între administratiile portocalii din ţară care s-au bucurat în acest sfârşit de an de bani de la Guvern se numără şi Timişul, care a primit 1.500.000 de lei, bani despre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş Liviu Borha spune că vor fi folosiţi, probabil, pentru lucrări de reparaţii. Primarii PDL au fost favorizaţi la alocarea fondurilor. Vedeţi în continuare ce primării au primit bani.