Care sunt ratele medii ale dobânzilor pe piaţa monetară interbancară? Dar ratele dobânzilor la depozitele pe piaţa monetară interbancară? BNR a dat publicitatii toate aceste valori, incusiv o serie de date despre operatiunile cu titluri de stat.
Statul încearcă să atragă resurse de la populație începând de luni. Este vorba despre lansarea a trei emisiuni de titluri de stat Tezaur cu scadențe în 2, 3 și 5 ani la dobânzi anuale de 4%, 4,5%, respectiv 5%. Veniturile aferente sunt neimpozabile. Dacă anul trecut știam câți bani vrea să împrumute statul de la populație, 4 miliarde lei, din care a atras doar jumătate, acum nu știm, de unde rezultă faptul că: cu cât mai mult, cu atât mai bine. Asta mai ales în condițiile în care a decis să nu mai iasă cu emisiuni către bănci, din cauza faptului că taxa pe active a făcut băncile să nu mai împrumute statul.
Statul român nu a reuşit să atragă interesul cetăţenilor. Ministerul Finanţelor a decis să renunţe la banii băbuţelor care stăteau conştiincioase la coadă la Trezorerie pentru a cumpăra certificatele vândute în formă materializată şi a ales varianta emiterii titlurilor prin intermediul Bursei de Valori, la valori nominale care fac aproape de necumpărat titlurile pentru marea parte a populaţiei, plus o dobândă ridicol de mică. Rezultatul: doar 65% din titlurile emise au fost subscrise. Opiniile specialiştilor şi cumpărătorilor timişoreni, expuse cu ocazia unei vizite a şefului trezoreriei aici s-au dovedit pertinente, dar nu au fost luate în seamă.
Considerată una dintre cele mai sigure şi atractive investiţii pentru persoanele fizice, titlurile de stat revin din nou în prim plan. Ministerul Finanţelor a desemnat un consorţiu format din trei bănci care să se ocupe cu vânzarea acestora. Cel mai probabil, titlurile vor avea o durată de trei ani, iar dobânda va fi la nivelul practicat momentan pe piaţă, undeva în jur de doi la sută.
Indemnizațiile pentru membrii birourilor electorale, care au participat la alegerile Parlamentare și Turul II – prezidențiale, vor începe să fie plătite astăzi, 23 decembrie.
Aveți mare grijă cui deschideți ușa și pe cine primiți în casă! O femeie din Lugoj a fost înșelată cu 11.000 de lei, însă din fericire polițiștii au reușit să-i recupereze banii.
Credincioșii ortodocși și catolici sunt așteptați la ceremoniile religioase oficiate cu ocazia Nașterii Domnului Isus Hristos.
Consiliul Local Timișoara votează astăzi, în ședința extraordinară care va începe la ora 17, proiectul taxelor și impozitelor pe anul 2025.
Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă își modifică programul cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Aflat la mare distanță de casă, un moldovean a furat bani dintr-un autoturism parcat în fața unei case din comuna Brestovăț. A fost prins după o lună de polițiști.
Reprezentanții mai multor biserici din județ au mers zilele acestea cu daruri la cele mai sărmane familii.
Într-o lume în care dezvoltarea personală devine din ce în ce mai importantă, găsirea unor resurse care să faciliteze accesul la cultură și să îmbunătățească stilul de viață este esențială. Cardul cultural poate fi solutia ideală pentru a aduce un plus de valoare atât în plan personal, cât și profesional. Află cum poate fi folosit acest instrument versatil pentru a maximiza beneficiile culturale și pentru a promova un stil de viață echilibrat și împlinit pentru fiecare angajat.