Teoretic lucrările de reabilitare a centrului istoric al Timişoarei ar trebui finalizate în mai puţin de trei luni, dar până să se termine cu şantierul mai este cale lungă... Noua licitaţie organizată de primărie pe acest proiect, pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice, a fost contestată! Iar în Cetate nu avem o mobilizare excepţională de forţe, autorităţile acuzând în continuare probleme cu aprovizionarea cu piatră pe lângă numărul redus de muncitori.
Cu centrul istoric al oraşului în plin şantier, Primăria Timişoara pregăteşte o nouă licitaţie în cadrul proiectului de reabilitare a spaţiilor publice din zona Cetate, de această dată expres pentru punerea în valoare a vestigiilor arheologice descoperite – pentru restaurarea lor, conservare şi alte amenajări. Valoarea acestui nou contract este estimată la peste 11,3 milioane lei fără TVA, deci aproape 3,2 milioane de euro cu TVA. Autorităţile spun că şi aceste lucrări se vor face pe bani europeni, pentru că s-au făcut economii în urma licitaţiei iniţiale.
Cele mai importante vestigii arheologice scoase la lumină în centrul Timişoarei odată cu demararea proiectului de reabilitare a zonei Cetate pe fonduri europene vor fi puse în valoare pentru a putea fi admirate de toată lumea. Descoperirile din Piaţa Libertăţii, unde s-au găsit, printre altele, ruinele unor vechi băi turceşti, şi Piaţa Sfântul Gheorghe, unde s-au dezvelit zidurile moscheii Sultanului Învingător, vor fi cu siguranţă expuse publicului larg. Arheologii au prezentat descoperirile, marţi, la primărie, iar arhitectul care se ocupă de cele două obiective a propus mai multe soluţii pentru integrarea vestigiilor în proiectele de reamenajare.
Ştiri din Timiș
Indemnizațiile pentru membrii birourilor electorale, care au participat la alegerile Parlamentare și Turul II – prezidențiale, vor începe să fie plătite astăzi, 23 decembrie.
Eveniment
Aveți mare grijă cui deschideți ușa și pe cine primiți în casă! O femeie din Lugoj a fost înșelată cu 11.000 de lei, însă din fericire polițiștii au reușit să-i recupereze banii.
Ştiri din Timiș
Credincioșii ortodocși și catolici sunt așteptați la ceremoniile religioase oficiate cu ocazia Nașterii Domnului Isus Hristos.
Ştiri din Timiș
Consiliul Local Timișoara votează astăzi, în ședința extraordinară care va începe la ora 17, proiectul taxelor și impozitelor pe anul 2025.
Capitală Culturală
Muzeul Satului Bănățean, Muzeul Național al Banatului și Muzeul Național de Artă își modifică programul cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
Eveniment
Aflat la mare distanță de casă, un moldovean a furat bani dintr-un autoturism parcat în fața unei case din comuna Brestovăț. A fost prins după o lună de polițiști.
Ştiri din Timiș
Reprezentanții mai multor biserici din județ au mers zilele acestea cu daruri la cele mai sărmane familii.
Ştiri din Timiș
Într-o lume în care dezvoltarea personală devine din ce în ce mai importantă, găsirea unor resurse care să faciliteze accesul la cultură și să îmbunătățească stilul de viață este esențială. Cardul cultural poate fi solutia ideală pentru a aduce un plus de valoare atât în plan personal, cât și profesional. Află cum poate fi folosit acest instrument versatil pentru a maximiza beneficiile culturale și pentru a promova un stil de viață echilibrat și împlinit pentru fiecare angajat.