Iată nouă sfaturi de top atunci când începi călătoria schimbării, fie pentru că vrei să menții starea de sănătate cât mai mult timp, fie pentru că suferi de o afecțiune și ai nevoie pentru însănătoșire să elimini toxinele cât mai mult cu putință:
- Deodorantele de cameră sunt primele la care renunțăm! Este valabil atât pentru casa ta, biroul tău sau mașina ta! Caută alt miros, caută surse naturale, aruncând la gunoi toate produsele odorizante pline de produși chimici extrem de toxici. Uleiurile esențiale apărute pe piață sunt o alternativă excelentă și super eficientă. Aceasta ar fi prima mare schimbare, prin care elimini mulți compuși toxici, extrem de nocivi eliberați odată cu mirosurile diverse de parfum.
- Spală cu detergent bio, renunță la detergentul plin de chimicale cu care ai fost obișnuit până acum. Pe suprafața hainelor, chiar și după o dublă clătire, rămâne un strat de iritanți carcinogeni de care ar fi bine să te ferești. Bebelușii, știi bine că au un alt tip de detergent, mult mai puțin agresiv decât cel folosit de noi. Sau, atunci când o persoană se luptă cu cancerul, detergentul și toate produsele de îngrijire sunt radical schimbate cu produse naturale. Nu trebuie să te îmbolnăvești ca să înțelegi că aceste produse sunt pline de compuși chimici toxici, care în timp pot aduce mari prejudicii stării de bine și sănătate!
- Pasta de dinți trebuie să fie cât mai naturală posibil, renunță la cele care conțin fluor, fluoride, coloranți artificiali, arome, polisorbat-80, etanol, dioxid de titan, benzoat sau acid benzoic. Sunt pe piață, la magazinele naturiste, multe produse naturale super eficiente în curățarea, întreținerea și chiar albirea dinților. Momentan folosesc o pastă de dinți cu cocos ce are efecte incredibile în felul în care se curăță și se întreține albul dinților. Merită să depui un efort și să cauți ce poate fi mai bun, natural și eficient pentru tine, chiar de azi!
- Șamponul și gelul de duș ar fi bine să fie cumpărate cu multă exigență, nu după reclamele de la tv sau media, cât după felul în care știm și înțelegem eticheta, compoziția lor. Ferește-te de compuși precum: parabeni, sodium laureth sulfate și polietinel glicol, arome și coloranți artificiali – ne ferim de ei în mâncare, de ce nu am face la fel și în aceste produse? Vestea bună este că produsele naturale sunt prezente pe piața noastră, sunt atât de delicate, multe pot fi folosite și pe păr și pe corp. Rezervă-ți într-o după-masă sau într-un weekend, 30 de minute să te plimbi printr-un raion de produse cosmetice naturale. Încearcă și caută mirosurile ce se potrivesc ție și celor dragi și fă această schimbare. Este un pas mare!
- Ai grijă la machiajul tău! Nu este vorba despre a te înfrumuseța și atât, este și despre rigoarea cu care îți alegi aceste produse. Plumbul este prezent în unele rujuri, iar mercurul în unele rimeluri. Înainte de cumpărarea unui produs caută acele branduri care te fac mai frumoasă la exterior, dar te păstrează sănătoasă la interior.
- Renunță la deodorant! Glandele sudoripare au nevoie să fie salvate de estrogenicul și cancerigenicul aluminiu care se găsește în majoritatea antiperspirantelor. Dacă încă le folosești, renunță chiar acum la ele! Mai mult decât aluminiu, aceste produse sunt pline de parabeni, triclosan, stearat, propilen glicol, talc – care sunt toți posibili alergeni. Poți alege piatra de alaun, deo-roll-uri naturale – sunt pe piață multe variante, doar să cauți și să vezi ce-ți este potrivit!
- Nu mai folosi detergentul clasic de vase. Uită-te pe etichetă și scoate din casă toate produsele – chiar și detrgentul de bucătărie sau săpunurile lichide pe care scrie antibacterian. Acestea conțin triclosan despre care se știe că are efecte negative asupra sistemului endocrin. Găsește produse de spălat bio, sunt mai multe site-uri cu persoane preocupate de un stil de viață cât mai natural, iar de aici se pot comanda toate produsele de îngrijire a casei și a corpului, 100% naturale.
- Vasele de plastic în bucătărie ar fi bine să fie schimbate, la fel și folia de plastic. Este timpul să reconsideri felul în care păstrezi mâncarea de la o zi la alta sau cum se păstrează în frigider, în general. Cumpără cutii din sticlă de diferite mărimi sau din materiale cu ceară de albine, asemănătoare cu plasticul, însă cu o compoziție total diferită. Atunci când cauți capace pentru recipientele din plastic, asigură-te că nu au BPA, plumb, PVC, ftalați. Nu doar scapi de expunerea la toxine, dar vei constata și că mâncarea se păstrează cu totul altfel, mult mai proaspăt, iar aceasta înseamnă sănătate și economie de bani.
- Un nu hotărât pentru vasele de gătit nonaderente! Vasele de teflon au fost de ceva timp descalificate, ele sunt practice, se curăță ușor, dar nu la fel de ușor se curăță corpul de toxinele eliberate de acestea în mâncarea noastră. Acestea sunt o clasă de toxine numite compuși perfluorați PFC, extrem de toxici pentru organism. Alternativele sănătoase sunt vasele de gătit din sticlă, email, oțel inoxidabil, fier sau ceramică, care sunt excelente și le folosesc și eu în bucătăria mea.
Nu te mai lăsa păcălit de marketingul înșelător, fii atent la produsele pe care scrie „netoxic”, „biodegradabil” sau „earth frieendly”. Ele pot fi de multe ori specifice doar pentru o parte din compoziție, nu sunt întotdeauna cele mai sigure produse, așa cum ți-ai putea închipui. Se oferă consumatorului un fals sentiment de siguranță și astfel nu mai cercetăm celelalte componente. Diferența, în reclamele de marketing, dintre produse naturale și cele organice este slab delimitată. Pentru a găsi opțiunile netoxice și sigure din fiecare categorie, ai nevoie de propria cercetare și preocupare. Caută și nu te lăsa înșelat de producătorii de nivel industrial sau de produsele pe care le vezi în reclame, de la tot pasul. Fii riguros și exigent cu alegerile tale și îngrijește de sănătatea ta!
Citiți principiile noastre de moderare aici!