Ce înseamnă hiperaciditatea sângelui?
Că vom fi expuși mult mai ușor numeroaselor maladii, de exemplu. Cauza principală care generează reumatismul, artrita, osteoporoza și alte boli, afecțiunile renale şi cutanate, de exemplu, constă în creșterea acidității sângelui. Una dintre cele mai grave consecințe ale hiperacidității este lipsa de calciu, deoarece el este folosit în procesul neutralizării surplusului de acizi.
Cea mai mare parte din surplusul de acizi îl constituie acidul uric. Surplusului de acizi i se mai adaugă și alte substanțe străine de structura firească a organismului, ca de exemplu : sarea de bucătărie, diverse toxine, aditivi alimentari, produși de sinteză etc, care se depozitează în tot corpul sub formă de reziduuri, se generează medii pline de mucozități. Acestea duc la decalcifierea țesuturilor, la acoperirea cu grăsimi a pereților arterelor sau organelor. Unii acizi se depun sub formă de cristale în articulații sau în țesuturile musculare și, ulterior, întreaga activitate a organismului este dereglată.
După cum am văzut, hiperaciditatea se datorează hranei noastre de zi cu zi și ajunge în celulele corpului nostru în urma arderilor metabolice. Gândurile ce ne țin încordați, stresul, furia, toate ne dau o stare concretizată în interiorul nostru sub forma reacției acide.
Modul în care ne hrănim, modul în care gândim, iată de ce depinde sănătatea noastră!
Alimentele din a căror ardere metabolica rezultă acizi în proporție de 100%?
Carnea, grăsimile animale, grăsimile vegetale (uleiuri şi margarine), pâinea albă, cozonacul, zahărul rafinat, sarea de bucătărie, toate dulciurile preparate din zahăr, ciocolată, practic toate alimentele procesate.
Alimentele care se transformă 100% în baze?
Zarzavaturile, verdețurile, ceapa, cartofii, avocado, castanele comestibile, varza murată, tărâțele de grâu, germenii de grâu, excepție făcând păstăile de leguminoase. Celelalte alimente oscilează între cele două tipuri de substanțe. Aproape neutre sunt socotite şi unele fructe, ca: bananele bine coapte, pepenii, roşiile, merele foarte coapte. Cerealele dau 60% baze, dar prin fierbere pierd din aceste valori.
Primul tratament într-o disfuncție organică? O dietă predominant alcalină!
Bolnavilor de reumatism, sciatică, artroze, cancer, celor cu afecțiuni osoase sau dentare le este recomandat să consume o alimentație bazică. Pentru că procentul de 80% baze şi 20% acizi din sânge nu are voie să se modifice, organismul caută sa elimine surplusul de acizi și îl depozitează în corp. Multe persoane suferă din cauza hiperacidității și a insuficienței bazice din organism. Acizii “fură” din organismul uman calciul şi alte minerale bazice pentru că numai așa pot fi neutralizați.
Să nu treacă ziua fără să mâncați ceva verde!
Și acum, iarna, avem posibilitatea de a consuma ceva verde, de exemplu ne putem procura pulbere de orz și în fiecare zi ne preparăm un suc verde, clorofila este “susținătoarea sănătății noastre”! Spirulina sau făina din semințe din cânepă, iată alte sugestii pentru dieta noastră zilnică.
De asemenea, sucurile de legume şi ceapa ajută şi ele la neutralizarea acizilor. Lămâia este un fruct care, în interiorul corpului nostru devine perfect alcalin, pentru mulți dintre voi asta fiind o noutate, știu! Și din acest motiv, este recomandată mereu de către dieteticieni apa cu lămâie, dimineața pe stomacul gol. Se oferă organismului un start de zi într-un mediu alcalin!
Sănătate și alegeri conștiente în dieta de zi cu zi!
Citiți principiile noastre de moderare aici!