Știați că…
Fructele de pădure – afine, mure, zmeură, coacăze – refac structura ADN-ului și ajută la eliminarea metalelor grele din organism, inclusiv de la nivelul creierului? Sunt super bogate în antioxidanți si conțin cantități ridicate de vitamina C, vitamina B, vitamina E, vitamina A, cupru, seleniu, zinc, fier si multe alte elemente. 100 g de afine conţin 81 de calorii şi 0 g grăsimi. E posibil ca afinele să conţină mai mulţi antioxidanţi decât orice alt fruct sau legumă. Antocianina este substanţa fitoterapeutică care dă culoarea albastru închis, specifică afinelor, care previne formarea celulelor canceroase şi are un efect curativ în infecţiile urinare.
Știați că…
Afinele de pădure sunt cel mai bun remediu pentru inversarea bolii Alzheimer? Este suficient consumul unei căni medii de afine zilnic și nivelul de nutrienți din corp poate fi echilibrat. Odată cu acesta, afinele aduc un aport de nutrienți, antioxidanți și ajută la regenerarea locurilor de unde se eliberează depozitele de metale grele în organism.
Știați că…
Afinele sunt recomandate și persoanelor cu diabet, fiind considerate ”insulina vegetală”? La prima vedere, menţionarea lor în contextul dat ar părea paradoxală, deoarece sunt fructe destul de dulci. Totuşi, efectele benefice, garantate de substanţele vegetale secundare existente în ele, cântăresc mai greu decât dezavantajul reprezentat de conţinutul lor de zahăr. Sunt recomandate, în primul rând, în scopul de a preveni retinopatia diabetică, degradarea cu consecinţe dramatice a vaselor de sânge de pe retină, provocată de diabet. Zilnic, o cănuță de afine în combinație cu iaurt, de exemplu, cu o lingură de semințe de chia și una de semințe de cânepă, iată o masă super generoasă în nutrienți: de la aminoacizi esențiali, antioxidanți, omega 3, fier, calciu…
Știați că…
Afinele sunt un fel de ”terapeuți ai genelor” în susținerea și refacerea acestora? Un lucru este uimitor, având în vedere că putem mânca, ne putem bucura de savoarea gustului și primim mai apoi un real suport în starea de sănătate și longevitate. Antioxidanții prezenți în afine – și în fructele de pădure, în general -, luptă împotriva radicalilor liberi, ajutând organismul să rămână tânar, la nivel celular. Iar afinele sunt cele mai ”antioxidante” fructe! Pentru cei mai puțin familiarizați cu ele, este unul dintre alimentele cele mai bogate în antioxidanți și conțin – în același timp – vitamina C, vitamina K și fibre. Datorită nivelului ridicat de acid galic, afinele sunt bune în special pentru protejarea creierului de degenerare și stres.
Cum poți consuma afinele?
Iată, cele două alegeri pe care eu, pur și simplu le ador:
1. Afine – o cană – amestecate cu o lingură de miere și una de tahini (semințe de susan măcinate- susanul este sursă excelentă de calciu, iar combinația de gust este unică!
2. Iaurt – 250 ml, o cană de afine și o lingură de miere. Acest mic dejun este alegerea mea după alergarea de dimineață. Parcurg 5-10km, servesc acest mic dejun și plec la treabă. Mă simt perfect, până la prânz nu-mi stă gândul la mâncare. Trebuie să încerci asta, ai nevoie să vezi energia și starea de bine pe care ți-o poate da această combinație simplu, această ”bombă de nutrienți.”
Lasă-te inspirat și bucură-te de hrana integrală, dătătoare de energie, vitalitate și longevitate! Să fie de folos!
Puteți consulta mai multe articole pe această temă AICI.
Citiți principiile noastre de moderare aici!