În aproape toate cazurile s-a dovedit a fi direct implicat deficitul de zinc. Astfel, Schauss a descoperit că individul este cu atât mai mult predispus la obezitate, cu cât nivelul de zinc este mai scăzut.
Pentru a vă asigura că consumați suficiente alimente bogate în zinc, încercați să mâncați un bol de fulgi de ovăz crud, organic, cu fructe de pădure, smochine uscate și proaspete, semințe de dovleac, nuci și semințe crude.
Dietele vegetariene si cele hipoproteice sunt deficitare în zinc, absorbția zincuui din sursă animală este mult mai ridicată decât în cazul celor vegetale, furnizoare de zinc.
- alune, migdale, semințele crude
- unt de arahide
- fasole
- cerealele din grâu integral
- orez brun
- pâine din grâu integral
- cartofi
- spanac
- alge marine
- ciuperci
- ghimbir
- fruze de sfeclă
- pătrunjel.
Acestea, pe lângă sursele din carne de vită, miel, porc, pui, curcan, homar, somon și moluște comestibile.
Acneea, pierderea gustului, mirosului, pierderea părului, iritatiile, sterilitata, problemele de piele, vindecarea grea, maturizarea grea a oaselor, testiculele mici, vederea slabă – toate acestea pot fi semne ale deficienței de zinc.
În plus, zincul este un mineral indispensabil în alchimia frumuseții, previne îmbătrânirea pielii, a ridurilor, fiind necesar pentru frumusețea pielii, creșterea celulelor și a corpului, dezvoltarea sexuală, fertilitatea, vederea pe timp de noapte și pentru creșterea simțurilor legate de miros si gust.
Rămânem aproape cu bine, sănătate și bucurie!
Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!