Dacă nu ţi-ai fixat un obiectiv, nu e nevoie să-ţi faci griji că nu o să-l îndeplineşti. Asta mai presupune că te ferești și de o nouă sursă de stres. De asemenea, dacă nu ai un obiectiv, nu ai nevoie de atât de multe scuze. Nu ai obiective, nu te trage nimeni la răspundere, nici măcar tu. Și toate le faci așa cum vin, fără alte complicații. A nu avea obiective îţi conferă libertatea de a avea parte de mai multă distracţie sau pentru a petrece timpul realizând ceea ce contează în momentul de faţă care, la urma urmei, reprezintă momentul în care tu trăieşti. Trăiești prezentul așa cum e el, fără pronosticuri, așteptări sau obiective.
Oamenii care realizează ceva, care conduc, care evoluează şi care au un impact asupra celor din jur, acei oameni au obiective. Oamenii de succes au întotdeauna obiective, asta este clar! Seth Godin termina acest post tare fain: „acei oameni de succes au obiective”.
Oamenii de succes AU OBIECTIVE! Asta nu înseamnă că le-au stabilit o dată şi au rămas aşa. Asta înseamnă că le deţin, le revizuiesc permanent, le ajustează și sunt preocupați permanent de ele. Una este să ai obiective și alta e să stabilești obiective! Parcă e mai realist și firesc să ai obiective. De stabilit poate oricine, de avut și de urmat este mai greu. Nu îţi mai stabili obiective. Lucrează cu ele! A avea obiective nu reprezintă ceva scris la început de an pe undeva, o hârtie prăfuită de care uiți și o găsești după jumătate de an.
Te provoc să „ai obiective” clare și să implementezi chiar de mâine 1-3 dintre cele la care te-ai tot gândit. Sau, lasă-te inspirat de cele pe care eu îmi propun a le urma. Acționează! Îți poți spune: de mâine implementez unul sau două obiceiuri noi, ce mă vor scoate din zona de confort, dar mă îndreaptă spre ceva nou și dorit, spre un țel propus.
La ce te poți gândi?
- la trezire să bei 300-600 ml de apă iar apoi, 20 de minute nu consumi nimic;
- să te trezești cu 30 de minute mai devreme, să citești în acest interval o carte despre dezvoltare personală sau profesională;
- micul dejun alege să fie doar din fructe, iaurt și semințe crude;
- zilnic, 30 de minute de mișcare fizică sau streaching;
- să nu mai mănânci nimic după ora 19;
- propuneți ca de fiecare dată când pornești a te enerva pe ceva/cineva, să te vezi, să cauți – încet-încet – a schimba această atitudine. Dacă te enervezi, ce rezolvi? Îți dai peste cap sistemul imunitar, scurt-circuitezi sinapsele neuronale, pierzi buna conexiune cu cei din jur. Dar, mai presus de toate, îți risipești șansa de a trăi în claritate și bucurie!
- zilnic să dai un telefon cuiva drag sau unui prieten din copilărie, cuiva din familie. Sau, să privești pe cineva în ochi, în fiecare zi. Ai nevoie să te conectezi cu oamenii din viața ta pentru a putea activa sentimentul de bucurie și schimbare!
Transformă-te și acceptă schimbarea. Transformă-ți așteptările în realitate și întreaga ta lume se va schimba, vei vedea! Pornește, cu bucurie! Nu poți schimba lumea, dar poți schimba lumea ta. Poți trăi mai simplu, mai clar, echilibrat și bucuros, e o chestiune de educație și de alegere!
An Nou Fericit!
Citiți principiile noastre de moderare aici!