Ce este de făcut?
Educarea actului de alimentație este primul pas ce ar fi bine a fi făcut, într-o stare tehnologizată a hranei, a conduitei ei, precum și a gusturilor care domină aproape orice este legat de mâncare. Ce gust are hrana propusă, cam despre aceasta este vorba și nimic mai mult!?! ”Mâncatul” ar fi bine să fie un act responsabil, conștient, prin care să ne aducem un aport de nutrienți și de elemente care ne strucrurează și ne mențin sănătoși și viguroși. În prezent, gustul, mirosul și culoarea parcă sunt pe primul plan, de aport al nutrienților nimeni nu mai pomenește nimic și acest aspect este îngrijorător, dragii mei!
Cum ne educăm copii spre o conștiință nouă în alimentație?
Pas cu pas, iar acest proces nu este deloc ușor într-o societatae a cărei valori, în general, sunt complet date peste cap. Există un factor determinant de la care pornim…
• Dorința de evoluție și de corecție, de înțelegere și de aplicare a celor ce le studiem și le luăm ca și repere de bună credință nutrițională.
• Al doilea pas este reprezentat de răbdare! Răbdare în a ne deprinde din nou cu gusturile simple, naturale și firești, în detrimentul celor puternic organoleptizate, transformte și înșelătoare, din produsele puternic industrializate și transformate de astăzi.
• Perseverența este cheia oricărei victorii și, dragi părinți, să nu uităm de puterea exemplului! Este poate mai important decât orice, exemplul pe care-l oferim zi de zi copiilor, atât din punct de vedere nutrițional, cât și în toate celealte aspect ale vieții noastre. Când vă priviți copii, să vă amintiți că vă priviți chiar pe voi, într-o oglindă, la o altă scară de reprezentare!
Curios este că părinții aduc la petrecerile pentru copii mâncăruri de tip fast-food, hrană deloc sănătoasă, de parcă nu ar cunoaște consecințele consumului acestora, de parcă sănătatea copiilor lor nu ar depinde de hrana acestora! Toată lumea știe astăzi cât de periculoasă este acestă mâncare și totuși, iată ce obiceiuri îndoielnice, nu-i așa? Părinții ignoră pericolul pentru sănătatea propriilor copii, care vor adopta astfel un stil de viață ce îi va transporta invariabil, mai devrem sau mai târziu, în zona bolilor grave. Obezitatea infantilă, pe lângă cea a adultului, a devenit o problemă de sănătate publică pentru țara noastră și nu numai.
Amintiți-vă mereu că alimentul ne aduce o informație corectă, naturală sau o informație viciată, de chimizare și prelucrare industrială, dăunătoare sănătății. Hrana de astăzi reprezintă calitatea vieții copiilor voștri, a noastră, de peste 10 ani. Sau boala, în funcție de atenția pe care o acordăm acesteia! Profilaxia bolilor se face prin conștiința unei alimentații sănătoase, aceasta reprezentând combustibilul nostru de funcționare!
Mereu alegeri conștiente în viața de zi cu zi, în alegerea hranei, atât pentru noi cât și pentru copiii noștri!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Foto: renegadehealth.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!