Asteniile, pe care unele persoane le resimt primăvara, vin și de la organul cel mai activ în procesele metabolice, în chimia noastră internă, de la ficat. Acesta se resimte uneori după o iarnă încărcată de hrană procesată termic și mai puțin bogată enzimatic. Însă, frunzele verzi – primele apărute în natură – sunt cele tămăduitoare acestor stări. Știau și bătrânii noștri cum primăvara, „urzica schimbă sângele”, iar hrana verde, de primăvara, este primul pas spre îmbogățirea corpului cu nutrienți adevărați. Iar când spun nutrienți, mă gândesc la toată informația, în toată sinergia ei, de care organismul se folosește în profilaxia oricărei disfuncții interne, prin alimentație.
Nutriția este cea mai simplă și firească formă de prevenție a bolilor!
Pe piață avem acum urzici, leurdă, ștevie, spanac, frunzele de păpădie – toate fiind pline de clorofilă. Sursă excelentă de fier, aminoacizi esențiali, minerale și fitonutrienți. Fie că alegem să le preparăm crude în salate, fie că le opărim ușor, fiecare după cum dorește. Important este să ieșiți în piețe după ele, acesta este primul pas. Vom consuma frunzele găsite pe piață, cumpărate de la oameni de încredere sau frunze crescute în propriile grădini și nicidecum frunze culese de pe marginea drumului. Aici se găsesc plante extrem de poluate de noxele eliberate de mașinile din traficul rutier.
Ieșiți afară din casă! Porniți la plimbare, scoateți bicicletele sau adidașii de alergat și încărcați-vă corpul cu soare, aer, și tot ce-i crud și proaspăt, în natură. Alegeți să priviți cum primăvara izbândește să lumineze și să aducă la viață natură. Iar, mai apoi, lăsați-vă inspirați și porniți cu capul sus noi proiecte personale, de stare de bine și prosperitate!
O primăvară plină de rod și spor în toate, tuturor!
Citiți principiile noastre de moderare aici!