Simptome ale unei alergii sau intoleranțe alimentare…
-oboseală, agitație, iritabilitate;
-încetinirea procesului de gândire;
-anxietate, comportament agresiv, nervozitate;
-depresie, hiperactivitate și diverse dificultăți de învățare.
Cum putem verifica și reduce potențialul alergen?
• evitați pentru o perioada de timp produsele care conțin GLUTEN, precum și cele cu CAZEINĂ, adică produsele lactate și urmăriți cum vă simțiți. Este recomandat ca aceste două clase de alimente să nu facă parte din dieta zilnică ci, doar ”din când în când”!
• îmbunătățiți-vă digestia prin consumul susținut de fructe proaspete și legume, pește, semințe, dintre cele care conțin elemente esențiale și zinc. Zincul în deficiență, arată studii, poate genera diferite alergii și intoleranțe, zincul participând la fiecare proces enzimatic al organismului. Zilnic, un pumn de semințe crude și nuci, iar zincul nu va fi deficitar, cu siguranță!
• consumați alcool doar ocazional, folosiți cât mai puține antibiotice, acestea afectând profund stratul mucoaselor digestive.
• un terapeut nutriționist îți poate veni în ajutor pentru a găsi tipul de hrană potrivită tipului tău de metabolism, în depistarea vreunei alergii alimentare, este important să facem aceasta fiecare dintre noi.
Mereu alegeri conștiente în hrana zilnică, în viața de zi cu zi!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Foto: return2health.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!