Pe timpul iernii ficatul este suprasolicitat și se află într-o fază caracterizată prin „minim de energie”, primăvara. De aceea, oamenii au nevoie în această perioadă din an de mai multă relaxare și „recuperare” a forțelor fizice și nu numai, prin procesele de detoxifiere naturală, consumând hrana crudă, vie, plină de enzime și viață.
Ficatul este o adevărată fabrică metabolică, fapt dovedit prin funcțiile diverse pe care le îndeplinește. Iată câteva dintre ele:
- stocarea glucozei sub forma de glicogen
- producția colesterolului endogen – care reprezintă între 80-85% din colesterolul total din organism
- conversia amoniacului (compus toxic pentru organism) în uree (compus hidrofil care se elimina facil prin tractul urinar)
- producția de acizi biliari necesari digestiei lipidelor din intestin (digestia si absorbția lipidelor din intestin se face cu ajutorul acizilor biliari)
- procesarea hemoglobinei și conținutului ei de fier
- filtrarea compușilor toxici din sânge (metaboliți ai medicamentelor, substanțe provenite din intoxicații exogene, etc…)
Sunt mai multe metode de curățare a vezicii biliare, una dintre ele durează doar o zi și este ușor de realizat. Am regăsit această cură în cartea ”Detoxifierea – magia vindecării”, scrisă de Firginia Faur și Remus Tănase.
1. Trebuie să începeți ziua cu minim 5 mere din piață (nu din supermarket!); întreaga zi consumați doar apă și ceaiuri, de preferat ceaiurile pentru o bilă leneșă.
2. Înainte de culcare vă pregătiți următorul amestec: ulei de măsline extravirgin (unul sigur bun!) 2/3 dintr-o cană și suc de lămâie 1/3 dintr-o cană. Se consumă amestecul la temperatura camerei și imediat vă așezați la somn.
3. Dormiți doar pe partea dreaptă!
4. Dimineața se vor elimina în scaun nisipul și pietricelele mai mici de 1cm.
5. Cura se repetă după 1 lună, timp de 3 luni consecutiv.
Obiceiuri bune, spre sănătate și stare de bine!
Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!