Al doilea mare pas ar fi acela al deblocării stazelor limfatice sau de energie, cum doriți sau cum simțiți voi să le clasați. Să punem în mișcare constelația catecolaminică din interior printr-o plimbare lungă, pe malul Begăi sau oriunde vă face plăcere și avem și o urmă de natură, dătătoare de energie și bună stare.
De ce “o plimbare”?
Pentru că poate reprezenta un bun început către nevoia ascunsă din noi de mișcare, de activitate fizică. Prin aceasta se declanșează umorile interioare dătătoare de bine, de bucurie, “hormonii fericirii!” Iar pentru cei antrenați, cei care practică exercițiul fizic ca un mod de viață, ei vor reuși – printr-o plimbare – să-și oxigeneze corpul, să se încarce cu energie pozitivă și să-și completeze activitatea fizică obișnuită, de zi cu zi.
Care sunt beneficiile unei plimbări?
– Ne mișcăm și ne deblocăm după lungi perioade de stat în interior, în poziții nefavorabile, pe perioade mai lungi de timp. Ne îndreptăm fizic și psihic!
– Oxigenul are prioritate! Ne încărcăm plămânii de aer proaspăt, ne ventilăm căile respiratorii, spre buna funcționare a minții, a clarității ei. Plimbați-vă, trageți aer adânc în piept, încărcați-vă plămânii cu aer! Uimitor, veți avea o stare incredibilă, de bine!
– Soarele este pe cer, plimbarea vă aduce razele lui și declanșarea procesului de formare a vitaminei D în organism, vitamină de a cărui carență suntem mulți purtători. Despre importanța acestei vitamine, de toate procesele interioare ce sunt legate de aceasta poate ar fi nimerit a scriu pe viitor un articol, este mult de vorbit. Astfel, declanșăm reacții de bune transformări interioare extrem de benefice noua, printr-o simplă plimbare!
– O anumită stare sau dispoziție emoțională mai puțin încărcată pozitiv poate fi alungată, fără nici un fel de îndoială, de o plimbare în aer liber. Știți zicala: “când ceva nu funcționează optim, schimbă mediul!” La fel și aici, ai gânduri, ai situații și nu ai soluții? Ieși afară la o plimbare. Din pași simplii făcuți, pot răsări și soluțiile multor situații, hai să le spunem “de criză”.
– Experții de la “Mayo Clinic” subliniază avantajele mersului pe jos: „Cu cât mergi mai repede, mai departe și mai frecvent, cu atât beneficiile sunt mai mari”. Ei notează că mersul pe jos vioi, contribuie atât la păstrarea unei greutăți normale, întărirea oaselor sau protejarea de anumite boli cronice (diabet, hipertensiune arterială), cât și la îmbunătățirea stării de spirit, a coordonării și a echilibrului.
– În fapt, despre îmbunătățirea stării de spirit cred că se poate spune cel mai mult în acest subiect, de poziționarea pe o frecvență pozitivă și dobândirea unei frumoase stări interioare, al unui echilibru emoțional și psihic, în general. Într-o stare de depresie ușoară, primul pas spre revenire este să ieșiți din casă, să te plimbi “cu capul gol”, la propriu și la figurat!
– Cercetătorii studiului Terman – “Cine trăiește mai mult și de ce?”, ne spun că una dintre condițiile longevității este timpul petrecut în natură, permanentul raport cu exteriorul nostru.
Vremea de afară mă îndeamnă să vă chem la o plimbare…
O săptămână plină de Soare, cu spor în toate…și, nu uitați să vă faceți timp și de o plimbare!
Citiți principiile noastre de moderare aici!