Amintiți-vă aceste îndemnuri, spre bună stare și spre un parcurs al sărbătorii, luminos și bucuros:
1. Dacă ați ținut post, nu uitați că revenirea din el este la fel de importantă! Limitați-vă la un singur fel de proteină animală la o masă, având răbdare și cugetarea de a face o trecere treptată spre ”hrana de sărbătoare”.
2. Nicio bucată de friptură sau vreo felie de drob să nu fie consumată altfel, decât cu o porție dublă față de acestea, de verdețurile din grădină. Ceapa verde, salata verde, ridichile, toate să fie pe mese!
3. Vinul roșu ne face bine, atunci când îl servim la mese, într-o cantitate ”de gust și nu de amețeală”!
4. Beți apa, întotdeauna înainte de masă cu 20-30 minute, iar după masă lăsați să treacă alte 2 ore, apoi vă hidratați.
5. Tisanele din plante să vă fie la fiecare masă aproape. ”Ceaiul digestiv” să nu lipsească de la nicio masă, vă ajută la procesarea hranei și la o bună funcționare digestivă. În această perioadă, ceaiul reprezintă un ”must have”, să nu uitați de el!
6. Nu serviți niciodată desertul după masă, adică, nu mâncăm prăjitură după friptură sau sarmale, asta niciodată! Dacă vă doriți a deprinde o stare de bine data de hrană, amintiți-vă că dulcele se servește – exact ca și fructele! -, doar pe stomacul gol. Lăsați orice ispită dulce să vă fie o masă, cum ar fi cea de dimineață, din a doua zi de Paști. La o cafea lungă sau și mai bine, la un ceai, cu cineva drag de al casei, de povești, servind și din prăjitura preferată…obiceiuri de folos și cu bucurie!
7. Nu exagerați cu nimic, fiți cumpătat și lăsați mai degrabă bucuria sărbătorii să vă însoțească, decât plăcerea culinară să vă aducă apatie, ori oboseală, sau vreun disconfort ”de la prea mult drob sau tort”.
Bucuria, lumina să vă însoțească zilele ce vin, și pacea sufletească să fie cu noi toți. Sărbători fericite și mese alese cu chibzuială și dragoste!
Toate cele bune!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!