Astfel că, laxativele, uitați-le!
Lumea le-a tot folosit în ultimii zeci de ani, fără să obțină ceea ce și-a dorit! Tot ce fac laxativele este să stimuleze țesuturile intestinale cu ajutorul substanțelor chimice, să biciuie colonul și să creeze dependență. Sună bine? Deloc, și nici nu sunt o soluție bună. Poate doar pentru moment, o dată la o perioadă îndelungată de timp. Chiar dacă laxativele, să spunem, nu ar avea efecte secundare folosindu-le doar ocazional, ele tot nu vor putea ajuta la îndepărtarea depozitelor reziduale fixate în pliurile colonului. Pentru o perioada mai lungă de constipație și nu numai în aceste situații, se recomandă efectuarea unor clisme de curățare intestinală, clisme ce trebuie făcute pe o perioadă mai întinsă de timp și cu repetări periodice. Cum, credeți că deșeurile din pliurile intestinale, acumulate în zeci de ani, se vor duce cu o simplă clismă, ca un duș interior? Nu, nici poveste, din păcate. Și acest proces de curățare se face pe perioade mai lungi de timp, sub forma unor terapii specializate.
Și, apropo de clisme, știți care este primul pas recomandat acum, a se face în ușoare stări de depresie?
O clismă, este binevenită!
Cum este prezentată normalitatea, vizavi de scaun și periodicitatea lui?
Dacă ai scaun de două ori pe zi, înseamnă că funcția colonului se derulează în parametrii normali. Regulat, ca un ceasornic, scaunul de dimineață trebuie să fie consistent, iar cel de seară sau în a doua parte a zilei, reprezintă cam jumătate din primul.
Ce pot provoca deranjamentele intestinale?
Ele pot fi provocate de unele deficiențe de nutriție, în funcție de consistența meselor – în enzime, aminoacizi, vitamine și alte principii biologic-active, ce întrețin starea de sănătate.
Primele măsuri, în constipație?
Atenție la regimul hidric, la hidratare, și cum se desfășoară ea. În mod normal, 80% dintre constipații se pot îndepărta printr-un exercițiu de voință, ce constă în “a învăța cum să bem apă”. Cantitatea de apă, felul ei, când să bem apă, iată întrebări și reglaje bine venite spre cunoaștere, tuturor.
Apoi, este important să aveți o dietă mai bogată în produse vii, naturale, în detrimentul proteinelor de origine animală.
Sucurile proaspete din fructe și legume, ceaiurile din plante medicinale cu efect laxativ, iată alternativele cele mai puțin invazive în rezolvarea problemelor legate de constipație.
Iar, de este să ne ghidăm după cauzele spirituale ale bolilor, ar fi bine să avem în vedere modul în care ne adaptăm la mediul înconjurător, ce anume nu corespunde principiilor noastre și nu reușim a integra satisfăcător în bunul mers al vieții și sănătății.
Vă doresc numai bine, mereu alegeri conștiente în viața și alimentația dumneavoastră!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!