Bine de știu pentru vară… Dacă alegeți culoarea și zâmbetul să vă însoțească întreaga vară, vă îndemn să mai alegeți și câteva dintre principiile de susținere ale sănătății, propice acestei perioade.
Încântați-vă, în această vară, echilibrați-vă starea fizică și psihică, luați-vă timp pentru voi și pentru a trăi fiecare moment, fiecare zi în parte. Savurați o înghețată, plimbați-vă mult, iubiți viața, pe care - mereu să vă amintiți - că o priviți cu ”ramele de ochelari pline de culoare sau nu”, alese simplu, chiar de voi!
Asocierea alimentelor nu este o teorie, este o simplă artă, cu baze științifice. Tot ce este simplu pare a fi o provocare, în orice, la momentul actual, când totul este extreme de complicat! Asocierea alimentelor este ceva ce ține de biochimie și psihologie, iar o bună cunoaștere și aplicarea sa, poate să ajute în mod spectaculos digestia și starea de bine, în general.
Cerealele, atât de contestate în ultima periodă, datorită modificărilor genetice tot mai profunde, generând structuri depărtate mult de cele inițiale, sunt adulate de unii nutriționiști, fiind la baza piramidei trofice, iar de alți cercetători în domeniu, respinse și ”de temut pentru sănătate”. Este greu să acceptăm o dietă fără cereale, ce ne-am face fără ”pâinea noastră cea de toate zilele”, nu-i așa?! Dar, este bine să știm câte ceva din noutățile din domeniu, spre a găsi un optim echilibru realității, în ce privește consumul de cereale.
Dacă mă întrebați: „cum arată o masă perfecta, atât din punct de vedere nutrițional, cât și gustativ?”, am să vă spun că, o masă din fructe cu un pumn de nuci, este alegerea ideală! Creierul funcționează numai cu glucoză, fructele înseamnă mai ales glucoză în corp, iar digestia, absorbția și asimilarea necesită o infimă energie față de cea cheltuită pentru descompunerea altor alimente.
Cu cât veți mânca mai multe alimente în stare crudă, cu atât veți avea nevoie de mai puțină cantitate de mâncare!!! În loc de cantitate, alegem o hrană pentru calitate, iar, cu cât calitatea hranei este mai ridicată, cu atât ai nevoie de mai puțină cantitate!
Dacă în articolele anterioare am vorbit despre combinația proteinelor – atât cele de origine animală, cât și cele vegetale provenite din ciuperci -, astăzi vă scriu despre o altă categorie, ce conține informație de proteină de origine vegetală: „cu ce combinăm corect leguminoasele?”
Ciupercile nu sunt legume, ele fac parte din clasa fungilor, organisme care trăiesc pe copaci, frunze moarte sau pe sol. Au calitatea de a descompune și de a curăța mediul de toxine. Din cele mentionate anterior, se desprinde concluzia că ciupercile pot fi și prieteni, dar și dușmani de moarte ai omului. Mare atenție, trebuie știut că orice ciupercă poate fi toxică într-un anumit grad.
O masă corect formată, ce respectă proporția crudului și corecta asociere a nutrienților, ar trebui să ne facă a ne simți plini de energie, vitalizați și în niciun caz să ne îndemne la somn. Dacă ne este somn după masă, înseamnă că energia pe care o cheltuie organismul pentru digestie este mai mare decât cea pe care o aduce hrana, ca și aport de energie, înseamnă că anumite combinații fac digestia foarte greoaie și, în loc să ne hrănim cu nutrienți, noi ne luăm din vitalitate și energie. ”Dăm de lucru organismului nostru”, de parcă ”nu suntem cu el”, ci am fi ”împotriva lui”!
1. Un bun obicei pe care ar fi bine să-l deprindă copii este consumul la fiecare masă de legume, inclusiv al celor crude. Trucul constă în a găsi soluții de preparare care să le facă gustoase. Multe legume se gătesc îndelung și la servire le lipsește gustul. Morcovii cruzi, mazărea, felii subțiri de păstârnac (fierte în aburi), precum și pireul de cartofi, au gust dulce și sunt preferate de copii. Doar să le servim aceste soluții și să nu fim comozi, dându-le mâncăruri rafinate din magazine.
Ştiri din Timiș
Montecatino Café&Relax este cea de-a treia locație deschisă sub prestigioasa umbrelă Casa Dell’Amore, consolidând astfel prezența în Dumbrăvița. Alături de cele două pizzerii renumite, Casa Dell’Amore Romana și Casa Dell’Amore Napoletana, Montecatino Cafe devine un spațiu dedicat relaxării, savurării preparatelor delicioase și evenimentelor de neuitat.
România
Potrivit unor surse G4Media, președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a spus luni dimineața mai multor lideri PSD că demisionează din fruntea partidului după ce numărătoarea oficială a indicat că a pierdut în fața Elenei Lasconi.
Ştiri din Timiș
Coregrafa Denisa Imbrea a fost premiată la Gala „România ești tu" pentru contribuția pe care a adus-o cu proiectele din Art Generation, pentru dezvoltarea tinerilor dansatori și pentru talentul și pasiunea în interpretarea dansului contemporan, alături de dansatorii talentați ai Asociației Cultural Artistice Art Generation.
România
Luni, 25 noiembrie, este marcată Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor. La nivel global, aproximativ 1 din 3 femei a suferit violență fizică, psihică sau sexuală în timpul vieții.
România
Mai sunt de numărat voturile din zece secții de votare, iar până acum Călin Georgescu și Elena Lasconi intră în turul 2.
8
Mapamond
O persoană a murit şi două au fost rănite după ce un avion de marfă DHL s-a prăbuşit în apropierea aeroportului din Vilnius, în Lituania, luni, scrie Agerpres.
Cariere de Poveste
Ozana Matei a studiat pentru a deveni profesoară, însă și-a dat seama că nu se va regăsi în această profesie, astfel că s-a reorientat. După mai mulți ani petrecuți la firma de proiectare a soțului, Ozana face acum exact ce îi place. Astfel, își împarte timpul între salonul de tratamente corporale pe care l-a deschis de câțiva ani și obiectele hand-made pe care le lucrează cu multă pasiune.