Faceți o cercetare, să vedeți câți dintre români și-au pus vreodată problema sau au auzit despre aceștia. O să fiți mirați de răspuns… Sau, și mai bine, întrebați oamenii despre pesticidele din agricultură, de coloranțiii și aromele artificiale din alimentele procesate, de ftalați, parabeni, bisfenoli, triclosan, dioxină… Oare câți dintre noi suntem familiarizați sau am citit măcar o dată câte ceva despre acești compuși chimici, foarte aproape - prin diverse surse - de viețile noastre?!
Sezonul rece este cel în care întâlnim cei mai mulți oameni răciți sau cu guturai și virozele parcă sunt mai răspândite ca oricând, este adevărat. Temperatura de afară este o încercare pentru orice organism care, cumva, în diverse forme, nu este bine pregătit să întâmpine aceste temperaturi joase. O atenție la felul în care ne îmbrăcăm și facem trecerile de la o temperatură la alta, precum și felul în care ne alimentăm, este foarte importantă.
Nicicând nu am avut mai multă cunoaștere ca acum, omul pare a se afla într-un ”top of the hill”, din acest punct de vedere. Evoluția sa în adaptarea pe acest pământ poate fi considerată strălucită, dacă privim doar sumar, și dintr-un anumit unghi această perspectivă. Spune așa de fain Dl Pleșu: ”Dacă ar fi să reproșez ceva vremurilor actuale, ar fi că mă îndepărtează de la simplitatea firească a vieții!” Iar simplitatea și firescul hranei noastre de zi cu zi este și ea departe de o informație de susținere…a vieții sănătoase!
Un fruct bogat în vitamina C, potasiu, limonoizi care inhibă formarea tumorilor, iar pulpa sa este bogată în fibre alimentare solubile și insolubile, cu efect de scădere a indicelui glicemic, de stabilizare a glicemiei și de scădere a colesterolului. Pentru a beneficia de aceste avantaje se recomandă consumul fructului întreg, nu doar sucul din grapefruit.
Tot mai clar și mai evident este faptul că niciun gând nu se naște din lipsa emoției și că emoțiile, fie ele pozitive sau negative, au un efect însemnat asupra sănătății și a funcționalității organismului. Efectele emoțiilor asupra sănătății mentale și fizice, după ultimele descoperiri științifice, pot fi măsurate și apreciate…
”Ceea ce pentru unii este plăcere, pentru alții este durere…”, iată o exprimare a realității dintre noi, oamenii. Unele dintre alimente ne fac bine, altele mai puțin bine, starea noastră fiind afectată de alegerea hranei de zi cu zi. Este foarte important să conștientizăm dacă suntem alergici la diferite alimente și în ce măsură acestea ne pot afecta starea generală de bine și randamentul psiho-emoțional. Cercetările în domeniu arată că intens afectat de alergiile la care suntem expuși este chiar sistemul nervos central.
A pune în mișcare sistemul limfatic înseamnă, în primul rând, a pune în mișcare sângele, energia, înseamnă o accelerare a procesele metabolice, practic întreg organismul este antrenat. Într-o măsură mai mare sau mai mică, sistemul limfatic al fiecărui om vegetează, sau mai bine spus are această tendință. Toate celulele au nevoie să se hrănească, apoi să excreteze ceea ce au consumat, iar sistemul limfatic este sistemul de drenare al organismului. Ganglionii limfatici sunt rezervoarele sale septice, locul care adună și care ar fi bine să fie mereu stimulate, spre o bună evacuare. Aveţi grijă, ei trebuie goliţi!
Aminoacidul piroglutamat, descoperit la nivelul lichidului cefalorahidian și creierului, este o substanță esențială în corectarea funcției mintale și a memoriei. Cantitatea crescută a acestui aminoacid a făcut clară presupunerea că acesta este nutrimentul esențial al creierului.
Calitatea alimentelor se definește prin trei caracteristici, ce ar fi bine să fie îndeplinite simultan, spre un bun sens și un optim aport de nutrienți către organism, spre buna sa stare și funcționare.
Ați auzit cu toții despre mâncarea gata de cumpărat, imediat servită din mână și extrem de gustoasă, înșelătoarea mâncare de tip ”fast-food”. Termenul din engleză ne vorbește simplu despre acest tip de mâncare, gătită repede, servită la fel, însă deloc potrivită unui act nutrițional.
Azi în Timișoara
Sâmbătă puteți merge la mai multe proiecții sau petreceri cu muzică live.
Eveniment
Un bărbat a ajuns la spital vineri, după ce a fost accidentat pe trecerea de pietoni.
România
Secretarul american pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, în consultare cu secretarul de stat Antony Blinken, a anunțat vineri accederea României în Programul Visa Waiver (VWP), informează Ambasada Statelor Unite ale Americii (SUA) la București, scrie Agerpres.
Ştiri din Timiș
Berăria 700, din piața cu același nume, a fost închisă din nou din cauza sancțiunilor repetate pentru deranjarea ordinii și liniștii publice. Patronul acesteia, omul de afaceri Dan Dinu, dă vina pe primarul Dominic Fritz.
10
Ştiri din Timiș
Sub motto-ul SĂNĂTOS ÎȚI STĂ MAI BINE!, Equilibrum Fest, cel mai complex târg-festival de stil de viață sănătos, medicină integrativă, terapii complementare și alternative din țară, a traversat 6 dintre orașele României, iar la mijlocul lunii ianuarie vine pentru prima dată la Timișoara.
Ştiri din Timiș
Vineri, 10 ianuarie, Sindicatul Învățământul Preuniversitare (SIP) Timiș i-a adresat prefectului Mihai Ritivoiu o adresă prin care cere apărarea profesorilor navetiști. Mai multe primării – notificate și ele la rândul lor de AJFP-uri – au informat școlile că această decontare nu mai este posibilă. În Timiș, nicio primărie nu a făcut încă acest lucru, însă situația reală va putea fi văzută de abia în februarie, când intră salariile.
Ştiri din Timiș
Laptopurile au devenit un instrument indispensabil în viața de zi cu zi, fiind folosite pentru muncă, divertisment sau studii. Deși sunt extrem de practice și portabile, acestea au nevoie de o întreținere corespunzătoare pentru a funcționa la capacitate maximă. Una dintre cele mai comune probleme care afectează performanța unui laptop este supraîncălzirea. Aici intervine rolul unui cooler pentru laptop, un accesoriu adesea subestimat, dar esențial pentru sănătatea dispozitivului tău.