Din punct de vedere nutritiv este o multivitamină culinară, cu un întreg depozit de substanțe nutritive. Conține cantități mari de betacaroten, vitamina C – mai multă decât citricele!-, vitamina B12, clorofilă, calciu, flavonoide, vitamina K, aminoacizi, acizi grași esențiali, fosfor, mangan – toate făcând din această plantă un aliment super întăritor al imunității.
Din punct de vedere fiziologic este un medicament pentru sistemul digestiv, reface ficatul, rinichii și glandele suprarenale, purifică sângele și fluidele organismului. Susține splina și stomacul, îmbunătățind digestia. Mai apoi, ajută rinichii, uterul și are un efect benefic asupra glandelor suprarenale. Atât este de plină de bogăție această plantă, încât ar trebui să fie spus lumii întregi ce beneficii are, prin consumul ei regulat.
Susține sistemul imunitar și prin compoziția sa fortifiantă, dar și prin suprimarea bacteriilor din organism. Iată cum, pătrunjelul mărunțit și adăugat peste mâncare, reprezintă o tabletă cu multivitamine perfectă pentru fiecare.
De unde luăm pătrunjel?
Din orice piață, din orice supermarket, e peste tot! Sau, putem să punem chiar noi câteva semințe acasă, într-un ghiveci, pe pervaz. Nu trebuie exagerat, acum după cele citite aici, să mâncăm doar pătrunjel! El are rolul său, să-l avem în dietă, 3 – 7 fire/zi. Fie în salate, fie tăiat și ornamentată farfuria de mâncare cu el. Dar, să nu vă lipsească din dietă, asta e important să știm, cu toții!
Mai poate fi preparat astfel:
Sos – cremă de pătrunjel, unde avem nevoie de: o mână de pătrunjel, ulei măsline, lămâie, sare marină, muștar și preparăm un super delicios sos (proporțiile celor de mai sus le vom descoperi singuri, atunci când pregătim deliciosul sos). Să lăsăm imaginația și bucuria creației, fiecăruia dintre noi!
Dacă ar fi să numesc un superaliment, de aici, de la noi, eu aș spune cu toată puterea: PĂTRUNJELUL, în cap de listă!
Citiți principiile noastre de moderare aici!