Unor șoareci bătrâni li s-a administrat piracetam, un derivat al piroglutamatului, timp de două săptămâni. Cercetătorii au concluzionat că acești șoareci bătrâni aveau acum o densitate cu 30-40% mai mare decât înainte. Concluzia a fost că piroglutamatul nu doar că maximizează performanța mintală, dar are și un efect regenerativ asupra sistemului nervos.
Alimentele care conțin piroglutamatul?
O dietă bogată în pește, produse lactate din gospodărie proprie, fructele și legumele, toate acestea vor ajuta la o bună asimilare și la o aprovizionare cu acest aminoacid atât de esențial în buna stare mintală, în optimul de funcționare a memoriei și acuității ei.
Piroglutamatul îmbunătățește memoria și vigilența mintală…
- îmbunătățind comunicarea dintre cele două emisfere cerebrale, cea stângă și cea dreaptă;
- intensifică producția de acetilcolină;
- crește numărul de receptori pentru acetilcolină.
Folosirea acelor medicamente denumite ”istețe” a arătat, prin studiile de laborator și cele experimentale, că acestea îmbunătățesc nu doar memoria afectată sau un sistem mintal în dezechilibru, dar aduc un aport benefic, îmbunătățesc și memoria, considerate fiind ca având o funcționalitate normală.
La o universitate din Sicilia s-a făcut un studiu pe un grup de oameni, unora aplicându-le pentru două luni piroglutamatul, celorlalți placebo. Rezultatul? Cei din primul grup au avut o îmbunătățire considerantă a capacității de memorare.
Forma cea mai obișnuită în care se găsesc suplimentele este arginine piroglutamat. Avem nevoie de 400mg până la 1000mg / zi pentru ca efectul să fie garantat.
Toate cele de trebuință, ca și nutrienți, le vom găsi în hrana variată și colorată din natură. Întotdeauna vom beneficia de sinergia dintre nutrienți, de buna lor interacțiune și susținere spre o bună asimilare, cu un efect de echilibru constant. Așa este și firesc să se întâmple, până la urmă, doar că acum, noi, suntem într-o mare înșelare, din punct de vedere a celor de trebuință, cu adevărat, spre menținerea unui stări de sănătate și de maxima vitalitate, până în ultima zi de viață.
Mereu alegeri conștiente în dieta zilnică, în viața de zi cu zi!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Bibliografie: Patrick Holford, ”Gândești așa cum mănânci”
Foto: mentalfloss.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!