1. Cei care se hrănesc cu vegetale au kilograme mai puține decât omnivorii, colesterolul și tensiune arterială normal/e, sistemul imunitar mai viguros, nu prea fac atac cerebral, infart sau cancer.
2. Femeile sunt cruțate de cancer ovarian sau mamar. Carnea, aliment acid, încărcat de hormoni de creștere – pentru marile producții si rapide!!!-, impregnează sângele cu estrogeni nesănătoși, precum și cu grăsimi ce îngreunează circulația.
3. Bărbații care consumă vegetale și rar doar carne, sunt de două ori mai rezistenți la cancer decât omnivorii, globulele albe sunt mai energice în confruntarea cu celulele tumorale pe care izbutesc să le anihileze.
4. Persoanele care adoptă regimul ovo-lacto-vegetarian au un nivel ridicat de antioxidanți în sânge, de natură să stopeze avântul bolilor bătrâneții, a celor cornice, în general.
5. Carnea, chiar slabă fiind, conține grăsime, adică un plus nesănătos de calorii. De asemenea, ea favorizează asimilarea de fier concentrat, ce slăbește apărarea față de radicalii liberi. Iar în aceste condiții cel mai de temut agressor este cancerul. Chiar nu ne pasă!?
6. Cei care nu consumă carne au mult mai mari șansele să aibe o vitalitate și la vârstă înaintată și să moară firesc, de bătrânețe, nu de vreo boală aducătoare de dureri și suferințe!
Ce bine este că, omul are libertate de alegere, își alege hrana exact așa cum știe și se pricepe. Dar, bine ar fi să facă aceasta conștient, nu funcție de gust și obicei, ci în funcție de capacitatea nutritivă și informațională a acesteia!
Mereu alegeri conștiente în hrana de zi cu zi…în viețile noastre! Și nu uitați să vă mai amintiți din când în când: ”sunteți ceea ce mâncați!”, cu toată înțelegerea nuanței exprimate în aceste cuvinte…
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Foto: weightplan.com
Citiți principiile noastre de moderare aici!