„În ciuda avansului de două cifre consemnat pe parcursul lui 2021, noul an începe cu perspectiva unor alte majorări ale prețurilor solicitate pentru apartamentele din România, cel puțin pe segmentul locuințelor noi. La aceasta contribuie datele vehiculate în piață privind scumpirea materialelor de construcții, pe fondul pandemiei, dar și a terenurilor pretabile pentru dezvoltarea unor ansambluri rezidențiale. Se adaugă dificultățile întâmpinate de dezvoltatori în procesul de obținere a noilor autorizații de construire, în tandem cu faptul că cererea pentru locuințe noi este majoritară în marile orașe – ajungând, potrivit datelor Imobiliare.ro, la 65%”, a transmis Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro
În Timișoara, prețurile au crescut cu 1%, de la 1.364 la 1.378 de euro pe metru pătrat util.
„Apartamentele vechi s-au apreciat, în perioada analizată, tot cu 1%, ajungând să coste 1.367 de euro pe metru pătrat (față de 1.354 de euro pe metru pătrat în luna anterioară). Pe de altă parte, locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale au înregistrat un avans de 0,9%, de la 1.397 la 1.410 euro pe metru pătrat”, transmit reprezentanții Imobiliare.ro.
În fruntea clasamentului scumpirilor se situează Cluj-Napoca, cu o creștere de 2,6% a prețurilor apartamentelor, de la 2.051 la 2.105 euro pe metru pătrat util. În București – 1,6%, Brașov – 1%, Constanța – 1,7, iar Iași – 0,9%. În capitala Moldovei, așteptările vânzătorilor de apartamente au ajuns, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, la o medie de 1.203 euro pe metru pătrat util, de la 1.192 de euro pe metru pătrat.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XIncercari penibile de manipulat piata. Tineti-o tot asa, sa se blocheze complet. Si vedeti ca indicele ANEVAR va cam contrazice (Timisoara, Constanta, Cluj),
Auzi, ne informeaza directorul de marketing… Slaba vanzare, este? Nu mai faceti bani? Pai nu prea mai sunt, si o sa fie si mai putini. ‘Nasol, dar asta e, patasti!
Preturile din piata sunt manipulate de catre agentiile imobiliare. Acestea pastreaza active anunturile vechi/anunturi cu imobile vandute si le tot creste pretul.
de exemplu: Nea Caisa cand suna pentru anuntul cu apartamentul la 50000 oiro i se spune ca sa vandut si i se propune un alt apartament la 51000 oiro.
Ulterior ei pastreaza activ anuntul vechi si ii majoreaza pretul la 52000 oiro. Nea Capsuna cand vrea sa-si vanda apartamentul sondeaza piata ca sa ceara pretul pietei. Gaseste astfel anuntul cu apartamentul la 52000 oiro si zice ca apartamentul lui e mai misto si vrea 52500 oiro.
Astfel este manarita piata imobiliara, inclusiv cu complicitatea platformelor online de tip XLO, 42ILBUP sau LA 3 SFERT PUNCT RO. Faceti un test: identificati un anunt activ cu apartament vandut si faceti report. Efectul este zero, nu se intampla nimic cu el.
@Tion. Mai lăsați-o mai moale cu articolele statistice superficiale. Mai bine scrieți despre calitatea apartamentelor ridicate după 2000. Să vedeți atunci cum se schimbă prețul pe m2.
Dacă chiar doriți să informați, puteți într-adevăr odată pe semestru să prezentați statistici despre cerere și ofertă. Despre numarul locuințelor vândute raportat la anul precedent în funcție de tipul apartamentului. Aici mă refer la nr de camere, de confort, de dotări, de etaj, de zonă, de infrastructură șamd.
Încercați să scrieți ceva despre ce v-ați documentat temeinic. Copy paste sau poate ușor reformulat poate orice prăpădit. Hai, dați-vă puțin silința. Înainte se putea. De vreo 10 ani nu prea. Ce s-a întâmplat? E prea scump curentul pentru calculatoare ?
Nu se vand. Mai taiati din pret si poate se vand. Sa nu uitam cand s-a spart bula in 2009.
Apropo, ca s-au scumpit materialele nu justifica cresterile astea de pret.
Preturi prea mici pentru salarii prea mari. Voi nu ca gândiți ca preturile sunt mult sub ce găsim în vest? Trebuie sa ținem aproape.