„Va veni timpul când preţurile se vor linişti, piaţa s-a liniştit şi vom vedea în continuare o stabilitate a preţurilor, la unele produse chiar o scădere a preţurilor de consum, în mod deosebit la cele care apar acum. O să vedeţi şi în piaţă o ofertă, zic eu, generoasă. Aţi văzut ceapa verde, aţi salata, văzut ridichiile, varza timpurie. Vă uitaţi şi la ulei, la pâine şi celelalte preţuri n-au crescut, sunt stabile şi le vedem în continuare ca o tendinţă de scădere a lor, pentru că şi importurile au început să scadă. Tot timpul sunt cu ochii pe rafturi, dar cu siguranţă preţurile vor scădea. Eu cumpăr de la oamenii din piaţă. Ultima dată am dat 1.000 de lei pe toate produsele pe care le-am luat de acolo: miere, brânză, cârnaţi. Produse româneşti excepţionale şi vă îndemn să vă duceţi să cumpăraţi de acolo”, a afirmat Daea.
În ceea ce privește Legea laptelui, ministrul Agriculturii a punctat că „merge bine”.
„(…) am văzut asta în piaţă. Chiar astăzi, pentru că eu în fiecare dimineaţă la orele 7:30 intru în videoconferinţă cu judeţele şi în comunicarea pe care o am dimineaţa îi întreb să vadă despre ce este vorba, să se ducă în magazine să vadă. Este un instrument de sprijin care a început să-şi facă efectul. Preţul la lapte s-a păstrat”, a spus oficialul.
Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la prima ediţie a Romanian Agri Trade Summit, organizat la Bucureşti. La eveniment au fost prezenţi peste 400 de specialişti din 13 ţări.
Vă reamintim că din 1 ianuarie 2023 au intrat în vigoare mai multe modificări la Codul Fiscal. Printre acestea se numără aplicarea unei cote de TVA standard de 19% pentru băuturile nealcoolice care conțin adaos de zahăr, în loc de 9% cum a fost până acum. Decizia nu vizează nu numai băuturile, ci și alimentele cu zahăr, întrucât datele statistice arată că românii sunt mari consumatori de zahăr. Media națională este de 30 de kilograme anual pe cap de locuitor, de două ori mai mare decât media Uniunii Europene.
Vara trecută, în iulie, Guvernul a adoptat mai multe modificări la Codul Fiscal, majoritatea intrând în vigoare din 1 ianuarie 2023. Astfel, băuturile nealcoolice care conțin adaos de zahăr, alți îndulcitori sau arome vor aplica o cotă de TVA de 19%, față de 9%.
Trimite articolul
XSi marmota invelea ciocolata in timp ce preturile scadeau vazand cu ochii
Mafiot old school deae, da subventii cu covidul sau ceva pt numarul de animale detinute acuma 10 ani. Azi ai 1 vaca, primesti pentru ce ai avut in 2012. Informatie de la radioul francez.
-
eu i-as intreba pe agricultori ce ministru le-a placut dintre aia care au fost. si pe francezi i-as intreba ce ministru al agriculturii din romania le-a placut(hint: a fost si comisar european pe agricultura, cu o sotie care canta sideral sau ceva) si de ce l-au placut si-l plac in continuare.
à-propos, cum era treaba aia cu “cormoranii, cormoranii hahaha”. ia vezi, europenii ce zic? au vreun raport ceva pe tema asta? oare se aplica “gogule, problème mă?”
ps: nimeni nu-i perfect. De ce? ca l-ar linsa gloata daca ar fi.
ce vrajeala ieftina, vor scadea 2-3 luni, doar pt a creste din nou (la fel ca si carburantii), pt ca… Venus e in conjunctie cu Jupiter… nu sunt ei prosti, odata ce vad ca omul plateste pretul X (oricat de nejustificabil ar fi), de ce l-ar mai scadea?
mai corect spus sinistrul deaia, senilul cu ghiocul de cristal … o dieta cu stevie si ceapa verde nu ne strica. si e ieftina, intr-adevar