Astfel, la mijlocul lunii octombrie, depozitele de gaze din Uniunea Europeană sunt umplute până la capacitatea aproape maximă. Potrivit datelor Gas Infrastructure Europe, la nivelul UE, gradul de înmagazinare a gazelor a ajuns la o medie de 97,89%, pe 15 octombrie.
România se află chiar în top, cu un grad de umplere de 100,61%, adică un volum de 34 TWh, fiind a doua țară după Spania (tot cu 34 TWh), care a ajuns la capacitatea maximă înaintea tuturor statelor.
În depozite, aproape 30% din consumul anual
Pe locul trei se situează Portugalia cu 99,65% înmagazinare, iar pe patru Polonia cu 99,23%.
În România, cantitățile de gaze înmagazinate reprezintă 29,7% din consumul anual, media la nivelul UE fiind de 29,5%.
Sunt state în care cantitățile înmagazinate depășesc consumul pe un an: Letonia cu 186,9% și Austria cu 105,5%.
Trimite articolul
Xasta ar trebui sa ne bucüre sau sa ne sperie?🤔
si cam de unde provine gazu asta? nu pe unde ci de unde. si o sa-i ajutam si pe moldoveni, nu? pai degeaba a preluat transgazu operarea snt-ului lor? dap, noroc ca industria se duce in cap, deci mai ramane ceva gaz, deci iar motv sa ne bucüram.
#offshore! liberalizare! slava! siii… fit for 55! hai cu taxele alea care rezolva totu’🤪
#🤪
Adica, având in vedere ca maximul consumului se înregistrează iarna, 30% este insuficient pentru a ne trece peste iarna. Dar trage cineva concluzia asta? Nu, ca e nepatriotic. Asa ceva se poate comenta numai despre aprovizionarea Timișoarei cu cărbuni, din cauza culorii nepotrivite a primarului.
-
io zic sa le umplem la 200%😂🤣😂🤪 sau sa facem CNG si atunci le umplem 10000%. ce, nu merge? DE CE?😂🤣😂🤪 da aia 100,61% is fața de aia 85% la cat e inca sigur sa fie umplute, nu?🤔😂🤣😂🤪
#da’ avem primar de culoare? nu stiam, super tare!🤪
#cat se produce zilnic? cat poti goli zilnic din depozite? da’ de ce nu se poate goli mai mult la o adica? deci mai importam, ce sa facem. de unde?!? de unde gasim, fa-te frate cu cine are gaz pana treci iarna🤪
#offshore! independenti energeeetiiic!😂🤣😂🤪
#🤪