În 2009, prețurile au trecut de la o scădere de 19% în iulie, la o creștere de 20% în martie 2010, potrivit datelor Eurostat. Aceste schimbări au devenit recent foarte pronunțate. O fluctuație similară a fost înregistrată din mai 2020 până în septembrie 2021 – prețurile au trecut de la o scădere de 20% la o creștere de 23%.
În septembrie 2021, Luxemburg s-a aflat pe primul loc în UE la scumpirea carburanților, fiind vorba de un avans de 31%. Pe locul doi a fost România, cu o creștere de 29%. Cele mai scăzute rate anuale ale inflației au fost înregistrate în Irlanda (+15%), Italia, Finlanda și Grecia (toate +18%).
editor Amalia Kui
Trimite articolul
Xlasati benzina, eu as vrea sa stiu cum a aparut geaca de piele ramones pentru barbati si cu ce poti sa o combini
ce bine ca suntem condusi de expertii din usr, pnl si udmr <3
:)))) Ce bine e cand sunt expertii la guvernare. Stau mai linistit acasa in frig stiind ca cineva in guvern are grija de mine
Ce spune Catu, romanii o duc foatte bine. Ma rog, cu mici detalli : stau in frig, fara apa calda, s-a scumpit benzina, curentul, gazul, mai nou si impozitele, mai adaugam si discriminarea nazista care incalca drepurile omului.
Mama lui de Luxemburg,ne-a luat fata.Am fi putut fi noi pe primul loc.La scumpiri bineinteles,ca doar nu la mariri de salarii.
Ca tot vrem moneda euro, ne apropiem de ea ca moneda nationala, la inceput cu cheltuielile.
Romanii sint prosti ca incurajeaza aceste ultra scumpiri,ar trebui in aceasta perioada sa reducem la maxim deplasarile cu auto,sa cumparam benzina doar strictul necesar sa ii facem sa intre in criza de lichiditati,in max doua luni nu vor avea incotro si vor preturile in jos.
Dar cumparind in continuare la fel,nu facem decit sa incurajam aceste majorari din pix.
La noi nici nu a plecat tancul petrolier din zona araba inca este la incarcat ca preturile o i au in sus.
Plus ca la benzinariile este cam acelasi pret.
Consiliul concurentei este in concediu de vreo 25 de ani iar o ancheta la ei dureaza cel putin 5 ani.