Potrivit unui studiu realizat de imobiliare.ro, după ușoarele scăderi din primele două luni ale acestui an, prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă. Dacă în Timișoara în februarie, s-au scumpit apartamentele noi și au scăzut prețurile la cele vechi, în martie a fost exact invers.
Suma medie solicitată pentru un apartament a crescut cu 0,2%, de la 1.301 la 1.304 euro pe metru pătrat util. Apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană s-au scumpit cu 0,9%, de la 1.297 la 1.309 euro pe metru pătrat util.
„Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, au înregistrat un recul de 1,9%, de la 1.316 la 1.291 de euro pe metru pătrat util”, spun cei de la imobiliare.ro.
Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Cluj-Napoca și București. În capitala Transilvaniei, prețurile au crescut pe ambele segmente de piață. Locuințele din blocurile vechi au crescut cu 1,7%, iar cele noi cu 2,7%. În capitală locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 0,6%, în vreme ce prețurile apartamentelor noi au crescut cu 2,4%, de la 1.401 la 1.435 euro pe metru pătrat util.
Trimite articolul
X“jurnalism”, da? scrieti asa, uite, va invat eu, ca la gradinita:
CELE VECHI SUNT IN CENTRU
CELE NOI SUNT LA PERIFERIE
CLIENTII SUNT IDIOTI, DOAR UN CRETIN ISI CUMPARA CEVA IN ORAS, IN PANDEMIE, CU ASEMENEA REGULI ABERANTE IN ORASE
FOARTE GREU, NU-I ASA??
-
Daca se scumpesc e semn bun oarecum. Desi Horeca si unele segmente din comert si industrie sunt grav sau mediu afectate, semnalul e ca alte branse supravietuiesc bine. Banca mondiala chiar a prognozat crestere pentru Romania deci vor continua sa creasca.
-
Foarte adevarat doar niste i….i si niste c…..i pot sa plateasca sumele cerute de asa numitii dezvoltatori a se citi speculatori pentru asa zisele apartamente cu suprafete ,, generoase ,, de 49 de metrii patrati , in foarte multe cazuri preturile sint mai mari ca in vest si ma intreb daca ce a scris in ,, Adevarul ,, cum ca 80 la suta din parcarile subterane din Bucuresti platite cu bani grei de locatari este valabil si in Timisoara,adica nu au cum sa obtina autorizatie de la pompieri,si tot in aceeasi publicatie era un articol despre un spaniol care locuieste de mai multi ani la Cluj si cind a luat hotarirea sa isi cumpere un apartament a vazut ca preturile sint mai mari decit in centrul Barcelonei,si peste toate cita minte sa ai sa te bagi dator la dobinzile din Romania pentru 30 de ani,prea multa nu prea,asa ca dati fuga si cumparati repede ,,apartamente,, pina nu se epuizeaza,iar pentru cei care cumpara in blocurile comuniste trebuie sa se astepte sa isi faca loc de parcare in balcon.
-
Întradevăr, pentru oamenii ”normali” sunt scumpe și nu merită.
Dar prețurile vor sta sus pentru că sunt destui ”investitori” care cumpără tot și orice, pentru a le da în chirie.
Și cine nu are deja locuință va trebui să stea în chirie. La preț mare…
-
-
Tibi vorbesti prostii. Se vede ca nu esti din Timisoara ci ai aterizat pe aici si tu.cele vechi sunt si in centru si la periferie (vezi calea sagului vezi buziasului) .alea la care le zici tu noi nu sunt la periferie ci sunt la sat. Cand zici ca faci 10 minute cu masina pana in centru nu e putin sa stii, altii fac distanta de la apartament in centru in 10 minute mers pe jos 🙂 .deci sunt avantaje si dezavantaje .sincer nu inteleg de ce s ar scumpi apartamentele in oras sau in afara ca oricum sunt mai scumpe decat trebuie .hai ca te pup
-
Asta cu centrul Barcelonei e cam improbabila. In rest cresc la fel cum cresc toate: alimente, materiale sau servicii etc. In opinea mea timisoara nu e un oras f mare ca si intindere, cu o bicicleta ajungi rapid in orice zona, infrastructura e marea problema cand cumperi un apartament sau casa construita in plin camp fara gaz, canalizare si asfalt.
-
Prefer un bloc vechi construit în perioada 1978-1990, blocuri făcute cu simt de raspundere și câteodată frica de pușcărie decât unul nou făcut cu frica de a nu face profitul scontat
Vindem cocine la pret de vile… Care da mai mult?
-
Timișorenii, că au de unde. Doar îs fruncea fruncii, no-șa?