Cu excepția Bucureștiului, la nivelul celor mai mari cinci orașe din țară – Timișoara, Cluj-Napoca, Brașov, Iași și Constanța – sunt în derulare sau vor fi demarate în perioada următoare investiții imobiliare totale de peste două miliarde de euro, conform economedia.ro.
„Între finalul anului 2021 și 2024, în cele cinci orașe și în regiunile adiacente vor fi finalizate proiecte de proprietăți comerciale ce cumulează în total peste 370.000 mp (clădiri de birouri, spații logistice, parcuri de retail), șapte mari hoteluri afiliate unor branduri internaționale și peste 20.000 de apartamente noi, conform raportului BUCHAREST REAL ESTATE CLUB (BREC) – REGIONAL CITIES lansat astăzi. Analiza este realizată pe baza informațiilor BREC de la companiile din piață și a datelor CBRE, Cushman & Wakefield Echinox, Simon & Partners Cluj-Napoca, IMRA Real Estate Constanța și EST Hospitality”, potrivit economedia.ro.
Timișoara, investiții de aproape un miliard de euro
Timișoara atrage aproape un miliard de euro, fiind vorba de proiecte de birouri, retail și logistice de peste 190.000 de mp, un hotel de 5 stele Radisson Blu și peste 5.000 de apartamente, ce vor fi gata până în 2024.
„Dintre cele cinci regiuni analizate, Timișul atrage cele mai mari investiții imobiliare datorită conexiunii excelente cu coridoarele pan-europene, fapt ce a transformat zona într-o zonă strategică pentru facilități de producție. Grupul Iulius are aici în lucru unul dintre cele mai importante proiecte de birouri, UBC 0, de 30.000 mp, iar AFI Europe și-a adăugat anul trecut în portofoliu proiectul AFI Park Timișoara. Totodată, marii investitori în logistică, CTP, WDP, VGP și Global Vision sunt prezenți cu proiecte în lucru de peste 115.000 mp”, mai transmit cei de la economedia.ro.
La Iași se construiesc proiecte de birouri și retail de peste 65.000 mp și peste 5.000 de apartamente. Brașovul are aproximativ 2.500 de apartamente în construcție, peste 45.000 mp de spații de birouri și logistice în dezvoltare și trei hoteluri. Tot conform raportului, Cluj-Napoca atrage peste 20.000 mp de noi spații logistice, trei noi hoteluri și peste 5.000 de apartamente, iar în Constanța peste 7.000 de apartamente sunt în lucru în acest moment sau vor fi lansate în perioada următoare.
editor Amalia Kui
Trimite articolul
XSi ia spuneti, la proiectele astea de birouri, retail și logistice de peste 190.000 de mp, un hotel de 5 stele Radisson Blu și peste 5.000 de apartamente, ce vor fi gata până în 2024 cate locuri de parcare sunt prevazute in planurile avizate de Primarie?
-
Primaria nu avizeaza parcari private, ci eventual le pune bete in roate prin birocratie. Nici nu face prea repede altele.
-
Câte permite strada din păcate…
-
asa e, nu ar trebui sa se permita emiterea autorizatiei daca nu-s prevazute locuri de parcare inclusiv pt vizitatori si nu ar trebui sa se permita intabularea apartamentelor daca locurile de parcare nu sunt functionale.
O sa le blocheze oricum primaria prin tot felul de argumente ce nu tin cont de nevoie de dezvoltare durabila a acestui oras. Iara o sa ne-o ia Clujul inainte.
-
Boss Clujul are deja spre 10-15 ani inaintea noastra…vezi numai stadionul si polivalenta lor…la noi parful de pe toba!
-
Bruh, Timișoara are ÎN DERULARE ONGOING cât Cluj Brașov Iași Constanța luate împreună iarăși debitezi tâmpenii
-
Accepta realitatea,sau nu,dupa cum te duce capul!
-
Normativul la Locuinte Colective este de 1,15 locuri de parcare /apartament. Deci o parcare si ceva/apartament. Orice dezvoltator imobiliar care nu are asigurate aceste locuri de parcare nu primeste AC, sau nu primea ca de cand cu USR ei, la PMT la Urbanism nu se mai lucreaza. Faptul ca in unele ansambluri rezidentiale este posibil sa se mai parcheze si aiurea, este probabil din cauza faptului ca unii au 1 loc de aprcare si 2-3 masini si refuza sa cumpere inca 2-3 locuri de parcare. Insa aici ii vina politiei Locale, care apropo mai exista ? ca eu inafara de pe langa PMT nu i-am mai vazut . Politia Locala ar trebui sa mearga si sa amanedeze, iei 4-5 amenzi si nu te mai parchezi aiurea, sau mai vinzi din masini.
-
deci. un apartament in zona 0. doua masini. un garaj gol. nu poti parca in fata garajului iar cele doua masini stau in fata blocului. zbang 4 locuri pe apartament. si cam asta e sitjatia. dar sunt de vina oltenii si hunedorenii..