Pe parcursul lunii aprilie, suma medie solicitată la nivel național pentru un apartament s-a majorat cu 3,2%, potrivit Indicelui Imobiliare.ro, de la 1.654 la 1.707 de euro pe metru pătrat util. Comparativ cu anul trecut, valoarea actuală este cu 22,3% mai mare.
„Prețurile apartamentelor au continuat să crească în aprilie din cauza creșterii costului de construcție pe fondul scumpirii materialelor. În același timp, cererea a înregistrat o creștere de 11% și se apropie de valorile înregistrate înainte de declanșarea conflictului ucrainean. Observăm, de asemenea, o creștere a interesului investițional, dar și a tranzacțiilor cash, rezidențialul fiind astăzi considerat un instrument cu potențial ridicat de protecție împotriva inflației. De asemenea, ne așteptăm în perioada următoare la o consolidare a pieței chiriilor”, transmite Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.
Timișoara – o situație atipică în comparație cu evoluția națională
În Timișoara, prețurile au stagnat, iar piața rezidențială veche a consemnat o scădere de 0,5%.
„În ceea ce privește așteptările vânzătorilor de apartamente, Timișoara prezintă o situație atipică în comparație cu evoluția națională. Astfel, indicele Imobiliare.ro a înregistrat o stagnare în aprilie în jurul valorii de 1450 euro/metru pătrat util. Piața rezidențială veche a consemnat o scădere de -0,5%, de la 1.435 la 1.428 de euro pe metru pătrat util”, transmit reprezentanții Imobiliare.
În București, pretențiile vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,7% luna trecută, de la o medie de 1.648 euro pe metru pătrat util la finele lui martie, la 1.692 de euro pe metru pătrat util la sfârșitul lui aprilie. În Brașov a existat creștere de 0,3% a prețurilor apartamentelor, de la 1.556 de euro pe metru pătrat util, la 1.560 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui aprilie.
În Cluj-Napoca prețurile au ajuns la 2.411 de euro pe metru pătrat util, comparativ cu 2.330 de euro pe metru pătrat la sfârșitul lui martie. În Constanța, apartamentele scoase la vânzare în aprilie au consemnat, per ansamblu, o creștere de 1,7%, în timp ce în Iași a existat o creștere de 2,8%.
Trimite articolul
Xcare apartamente? criptele legate la colterm?
Cand incepe criza ?
preturile trebuie sa scada. sunt mult prea mari.
cativa ani de acum in colo nu mai pupam dabanzi decente. ROBOR-ul e in aer. In 6 luni o sa creasca si ICC-ul sau cum ii zice.
Salariul mediu e tot 3500Ron, si de un apartament decent in Timisoara nu te atingi in timp ce tot dezvoltatorii merg cu ML-ul
-
ati vrut credite, ati vrut UE, ati vrut cretinism, acum aveti inflatie. CREZI TU ca o sa vezi vreodata preturi mai mici. bon soir, namete ce esti
-
NU STIU CUM SA ITI SPUN INFLATIE E SI IN AFARA UE SERBIA ARE 13 % TURCIA 50 !
-
numai la z in rusia nu este inflatie acolo e totul lapte si miere.
-
-
Pai cine sa cumpere apartamente in Timisoara asta.Ca este ca o casa fara caini orasul asta decand a venit DONIMIC FRIG si schleahta de USR ist.Frig in case,scolii,spitale,mizerie in oras unde te uiti,santiere incepute si lasate in plata domnului.Terme de finalizare cate 2 pina la 3 ani pentru o bucatica de bulevard de nici 2 kilometri.Si cei care au facut greseala de a cumpara apartamente inainte de a veni acesti idivizi nu stie cum sa scape de el si sa se mute din Timisoara
-
SI NOI NE FACEM CA TE CREDEM !!
LA GIROC SAU VINDUT 1700 APARTAMENTE IN 4 LUNI SI TENDINTA E DE CRESTERE .
si care e diferenta intre pretul cerut si pretul de tranzactionare? de cerut e simplu, de primit e mai greu.