Polițiștii locali au continuat, în aceste zile, acțiunea demarată zilele trecute, cu efective mărite, pentru a combate fenomenul cerșetoriei, care a crescut semnificativ în ultima perioadă.
Astfel, după ce în cursul zilei de joi 20 de persoane au fost ridicate din marile intersecții din oraș, zona centrală, apropierea centrelor comerciale și a piețelor agroalimentare, alte 36 de persoane au fost depistate.
Acestea au fost preluate din stradă și predate Complexului de Servicii Sociale „Sfântul Francisc” de pe strada Telegrafului în intervalul 28-30 iunie. Dintre acestea, cele mai multe au fost preluate din intersecții – 17 persoane, alte 11 din zona Gării de Nord, cinci din zona centrală, iar trei de lângă piețele agroalimentare și din parcuri.
„Poliția Locală Timișoara acționează pe această linie ca urmare a constatărilor din teren, dar și ca urmare a sesizărilor unor cetățeni care au reclamat faptul că persoanele care apelează la mila publică le creează disconfort prin faptul că sunt foarte insistente, uneori agresive ori stau printre autovehicule, în intersecții, punând în pericol participanții la trafic.
Din păcate, există însă și cetățeni care continuă să le ofere bani, menținându-i astfel pe străzi, încurajând lenea și lipsa de respect pentru cei care își asigură traiul zilnic din muncă cinstită, cerșetorii și oamenii străzii sfidându-i practic pe ceilalți cetățeni spunând de nenumărate ori că este mai ușor să câștigi din cerșit decât având un loc de muncă”, au transmis, luni, reprezentanții instituției.
Deși centrul de asistență socială al Direcției Asistenței Sociale Timișoara de pe strada Telegrafului le dă posibilitatea să rămână acolo până la trei ani, timp în care ar beneficia de cazare, masă și asistență medicală în mod gratuit, ar putea să se încadreze în câmpul muncii, iar banii câștigați în cei trei ani să îi pună deoparte pentru a putea începe o viață nouă, independent, ei refuză să rămână în centru și se întorc în stradă uneori în aceeași zi.
„De aceea trebuie să conștientizăm cu toții că nu îi ajutăm oferindu-le bani, din contră, îi menținem pe străzi făcând rău atât lor, cât și celorlalți cetățeni”, au mai precizat reprezentanții Poliției Locale Timișoara.
foto: PLT
Trimite articolul
XSa vina la shopping city la semafor zilnic sunt cerșetori mâncare nu vor doar bani
-
tu de punct si virgula ai auzit????
-
In spatele blocului turn din Calea Martirilor, pe Intrarea Vântului este de cca. o lună un om în cărucior de handicap care doarme sub cerul liber, acoperit cu o pătură. Poate se poate face ceva în privința lui.Omul e neputincios.
-
dati-le bani, saracii, toti inapti de munca, vai, dar ce mila imi e de ei
-
Tu esti ala scutit de impozit, nu? De-aia te irita foarte tare cand alti smecheri stau cu mana intinsa, nu?
-
ah amicul mea Vraji, welcome back 🙂
pai nu mai sunt scutit daca imi amintesc eu bine
si daa, chiar sunt gelos ca astia castiga mai bine ca mine si nu au scoala 🤪 -
Șmechere, te-ai dat singur de gol. Ți-e ciudă că mai câștigă și alții 🥰
-
Pe majoritate celor din foto îi cunosc, gen îi știu de ani de zile din zona Gării de Nord, ce este ciudat sau incredibil că fiecare dintre ei fumează și consumă alcool/droguri, de ani de zile. Unde mai lui mâncare și asta de ani de zile tot pe străzi…ei sunt exemplul că se poate să duci o așa viață.. tot datorită celor care le furnizează cele necesare pentru a duce o astfel de viață.
Inainte, nu inapoi !
Trebuie arestați cei care-i plantează la intersecții. Cum ajunge un “infirm” pe calea Șagului la semaforul de la Metro?
Is si nesimtiti: daca ii refuzi te injura, iti scuipa sau lovesc masina! Si politia ce le face?
Schimbata legislația și la cușcă cu ei pe o anumita perioada.
-
na, si pusi la munca!
Daca nu le-ar da oamenii bani nu ar mai sta degeaba prin intersecții…
Corect! Desfintati pacalicii locali! Inutili,lenesi si lipsiti de respect!