Numai în 2020, polițiștii locali de la Serviciul Protecția Mediului, au făcut 4.181 de controale pentru verificarea sesizărilor primite. Dintre ele, 1026 au fost legate de terenuri virane nesalubrizate, 69 dintre acestea fiind chiar ale Municipiului Timișoara.
Oamenii legii au înaintat și 1.169 de somații și notificări pentru prevenirea abandonării de deșeuri pe domeniul public, în zonele în care se formează rampe clandestine. Mai mult, în aceste cazuri au aplicat și 546 de amenzi celor prinși că au încălcat legea.
Polițiștii locali au verificat și 300 de terenuri proprietate privată, iar pe 83 dintre proprietari i-au amendat cu 65.000 de lei. Unii dintre ei nu și-au îngrijit proprietățile, iar alții au lăsat ambrozia să crească pe ele. Pe lângă sancțiuni, proprietarii au primit și somații pentru a intra în legalitate.
„În cadrul activităților specifice pe linie de prevenire și combatere a actelor și faptelor de încălcare a normelor de protecție a mediului, polițiștii locali din cadrul acestei structuri au identificat 28 de noi terenuri virane, care nu se aflau în evidențele Serviciului Protecția Mediului, aceste terenuri fiind luate în evidență, urmând a fi întocmită, în cazul în care situația o va impune, și documentația cadru pentru supraimpozitarea terenurilor virane neîntreținute, în baza acestora fiind promovate hotărâri de consiliu local pentru supraimpozitarea a 12 proprietari, în conformitate cu prevederile HCL266/2016 cu modificările și completările ulterioare”, se arată în raportul Direcției Poliției Locale pe anul 2020.
Oamenii legii au monitorizat video și 59 de zone din oraș unde se formează frecvent rampe clandestine. Au identificat, în baza imaginilor, 796 locații cu deșeuri abandonate, locații salubrizate ulterior.
editor Dan Oancia
Trimite articolul
XCe-mi plac stirile astea, relicve cu si despre dezvoltarea in forta a lui zeRobu… Sunt curios daca se va schimba ceva acum, ca orasul nu mai e condus de zeRobu si nu mai e Kristoffel city-manager “responsabil cu ambrozia”.
Ca in stirile astea, totul suna minunat… mai ales cand stii ca ai facut in alti ani sesizari la primarie referitoare la ambrozie pe marginea drumului (deci pe domeniul public), si nu s-a rezolvat nimic, fiindca le e usor sa aloce zeci de milioane pe “intretinere spatii verzi”, dar le e “prea greu” sa tunda ambrozia macar anual, in perioada cand infloreste in toata splendoarea ei.
-
Ce legatura are comentariul tau cu activitatea politiei locale care este singura institutie care a aplicat sanctiuni contraventionale pe legea ambroziei? Lege care pana in iulie 2020 trebuia aplicata de o comisie formata din reprezentanti a 4 institutii….,iar dupa modificarea ei nu au existat norme de aplicare sau zici si tu ceva sa semnalizezi.
Ca fapt divers 2020 a fost singurul an in care s-a cosit vegetatia de pe 90% din terenurile proprietate privata a PMT
-
Sesizarile alea de la primarie sunt o bataie de joc, pierdere de timp! 😡
De cand a modificat robu site-ul inainte de a pleca din primarie nici macar nu mai primesti numar de inregistrare decat daca ai noroc! 😀
Daca nu ai noroc, primesti ignore total!
In orice tara civilizitata, curatenia se face de primarie si facturat proprietarului…altfel nu se schimba nimic…el face contestatie, da cu bani iar rezultatul este 0. Tot boscheti vom avea
bine, bine, s-au taiat chitante de… atatia lei, DAR cat s-a si incasat din banii respectivi?!?