Incidentul s-a petrecut miercuri într-un magazin Profi din Cenad. Un individ a cumpărat câteva produse, iar la casă i-a dat vânzătorului o bancnotă de 500 de lei. L-a rugat să-i și schimbe banii, încurcându-l pe comerciant de mai multe ori și cerând diferite bancnote. Ulterior a plecat.
Angajatul magazinului și-a dat seama după aceea că ceva nu este în regulă și și-a anunțat șefii. Reprezentanții magazinului au luat legătura cu polițiștii de la Secția 11 Poliție Rurală Sânnicolau Mare pe care i-au anunțat de incident.
Oamenii legii au deschis un dosar penal pentru înșelăciune și încearcă acum să dea de urma individului.
UPDATE. Polițiștii timișeni au reușit să îl identifice pe bărbat
Polițiștii timișeni l-au identificat pe bărbatul suspectat de înșelăciune. Este vorba despre un timișorean în vârstă de 34 de ani, de etnie romă. A reușit să îl înșele pe vânzătorul supermarketului cu suma de 200 de lei. Bărbatul este cercetat acum în stare de libertate.
Trimite articolul
XNu l-a înșelat, a PROFItat de faptul că vânzătorul e prost și nu știe să dea un rest! Trebuie anchetat și angajatul că poate se cunoșteau și doar acum au fost prinși…
-
Mare prost esti
-
prost esti tu, cu principiu “victima e devina”. Asa progreseaza tiganii, ca “poate si victima are vina, hai s-o anchetam”.
-
Petru proștii care s-au băgat în seamă:
Nu am zis că e de vină, am zis că trebuie investigat. Au fost destule cazuri când erau “mâna în mână” așa zisa victimă și hoțul…
-
In majoritatea cazurilor se intampla vittzeversa ,adica vanzatorii inseala pe cumparatori ! Atunci Politia nu face cercetari penale ?
-
Inselatul e inselat, indiferent de motiv.
Oameni buni, cand se face inventar la Kaufland, se opteaza pentru zilieri. Acesti oameni sunt testati din matematica inainte de a se face acest inventar. Eu am fost de 2 ori la inventar si de fiecare data am dat acest test de matematica si tot in procesul de testare-formare, ni s-a spus foarte clar ca daca cineva vine in timpul numararii produselor la raft (poate fi si directorul de magazin) nu il bagam in seama pana cand terminam de numarat tipul de produs, apoi ascultam informatiile angajatului.
Ar trebuii luata in seama situatia aceasta, de inselaciune, de la testarea candidatului, iar periodic testata atentia casierului in ambele directii, inselat respectiv inselator. Pe langa asta, mai au casa de marcat ce le spune din start cat rest trebuie sa dea, dupa ce au batut pe casa suma preluata de la client.
Aceste lucruri trebuie luate in seama de catre managerul magazinului, dar se pare ca daca iasa casa pe plus este un plus la salarul lor si mascheaza in contabilitate incasarile gresite cu plus. In situatia de fata ar trebuii sa isi asume ca fiind o pierdere nu inselaciune. Inselaciunea este mult mai mare din parte magazinelor privind contabilitatea.
Sa nu mai vorbim de diferentele de la raft cu casele de marcat…
Ex: produs 1 = 1 leu, produs 2 = 1,5 lei, total 3 lei incasati si e bine asa. Loveasca-va saracia!
Se întâmplă des măgării din astea. În general țigani care vin cu bani mari (ex. o foaie de 200 sau 500 lei) și chiar dacă îi dai restul corect începe să fac pe prostul și să te ia la socoteală că nu i-ai dat bine restul. Povestea asta merge de ceva timp prin Tm.
Ecranul din fata casierului ii da mura în gura cît și cum să dea rest ,trebuie numai sa citească, atît,si sa si inteleaga ce scrie acolo,si cînd l au angajat trebuiau să îi dea un test de aritmetica de clasa a doua cu scăderi si adunări,fără înmulțiri si împărțiri,ca este simt prea grele,eu ii inteleg,pînă la declanșarea acestei epidemii,era foarte greu sa angajeze pe cineva în postul de casier cu abilități aritmetice de clasa a doua a,posibil ca situatia sa se schimbe cit de curînd.
Nu a fost înșelat ci dus în eroare de puradel, prin faptul că ia cerut cazierului să-i schimbe bancnotă de 500 apoi a plecat cu marfa neplătită. Ulterior casierul și-a dat seama că a fost înșelat sau amețit de viclenia puradelului.
-
Casierul trebuie să știe că nu are voie sa schimbe banii, că nu e casă de schimb valutar! E trebuie să încaseze și să dea rest! E imputabil cazierului că a dat mai mulți bani înapoi!
Daca ai un pic de atentie distributiva e greu spre imposibil, sa iei tepe de genul asta. Un exemplu concret: vine un individ care doar iti ARATA o bancnota de 100 Ron, iti cere un pachet de tigari si-ti si spune sa-i pregatesti restul. Solutia? Daca il simti pe vreunul ca posibil tepuitor (genul f. grabit, agitat, cerand mereu alte produse, etc.), e de preferat sa ceri explicit banii inainte. Nu e cel mai elegant gest posibil, dar te scuteste de tepe. P.S.: Exemplul dat e din propria experienta de casier.
Cred că s-au repatriat din it, sp, cei ce aplicau metoda cu 500 Euro.