În cadrul activităților polițienești din noaptea de 30 spre 31 martie a.c din județul Timiș, elementul de noutate a fost acela că, pentru verificarea persoanelor, polițiștii timișeni au utilizat aplicația eDAC, instalată pe terminalele mobile de tip tabletă sau telefon.
Persoanelor legitimate le-au fost oferite informații cu privire la noul mod de lucru al personalului MAI.
Astfel că, începând din noaptea de 30 spre 31 martie, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.
Polițiștii au acum la dispoziție sisteme mobile de scanare (tablete sau telefoane mobile) pe care este instalată aplicația EDAC, ce permite accesarea bazelor de date operative ale Ministerului Afacerilor Interne, comparând în timp real datele prezentate cu cele existente atât în bazele de date ce aparțin autorităților române cât și cele ce țin de spațiul Schengen.
Cum funcționează aplicația
Aplicația permite realizarea de interogări în bazele de date ale ministerului prin scanarea automată a actului de identitate sau prin introducerea manuală a datelor de identificare. După interogare, aplicația returnează răspuns cu HIT-urile/semnalările din bazele de date ale MAI și emite alerte în cazul identificării persoanelor urmărite, față de care s-au dispus măsuri preventive, persoanelor dispărute, în cazul depistării unui autovehicul furat, precum și în alte situații.
În urma alertelor, polițiștii aplică imediat măsurile legale conform procedurilor și legislației în vigoare, în funcție de specificul fiecărui caz amintit. Potrivit acestora, noua aplicație va fi folosită atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.
Atenție! Datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive beneficiază de toată protecția oferită de aplicațiile utilizate de instituțiile publice.
Pe aceeași temă:
România intră în Spațiul Schenghen de duminică, cu frontierele maritime și aeriene
Trimite articolul
Xe mare hobby al politiei din timisoara sa te opreasca aiurea pe strada sa te legitimeze, dar cumva centrul e plin de toti dubiosii la orice ora, aia parca ar fi invizibili pentru politie.
-
Interesant, eu în atâția zeci de ani nu am fost oprit nici măcar o dată ca pieton. 🙂 Dar probabil că pentru un postăcel haurist, toată chestia asta cu “dubioșii de la orice oră” e cam ca în bancul cu un șofer care mergea pe contrasens 😀
-
da, clar la mine e problema… ai fost in oras sau vorbesti degeaba?
-
Am umblat prin orașul ăsta mai mulți km decât ai tu zile de când te-ai mutat aici… Și nu m-a oprit nimeni. Deci nu vorbesc degeaba. Dar nici nu am față de haurist 🙂
-
spune-mi ca esti votant aur fara sa-mi spui ca esti votant aur 🥰
-
-
aplicatia asta ii va face sa lucreze si fara reclamatii? adica daca vad o masin parcata pe trecerea de pieto i sa o ridice? sau daca vad niste betivi noaptea pe strada ce fac scandal ii vor oprii? ma indoiesc
Propun înregistrarea rapidă a domeniilor eTRAC, eGET, eDACOROMAN, eTEPESDOAMNE etc. Ambalajul contează cel mai mult!
-
Comunistul wandacean evident că face mișto de aplicația eDAC, un nume de 4 litere, ușor de folosit și reținut, care nu are vreo legătură cu dacopatii din partidul lui de suflet. El și-ar dori unul mai pe placul comuniștilor, de genul “Programul SICDBFADFCDTRPD — Sistem integrat de citire a datelor buletiniene în format analogico-digital cu funcție de căutare a datelor în timp real și prezentare pe dispozitiv” 😀
Si eu as verifica Politista din imagine, pe unde o gasesc ?
-
Sau poate te găsește ea pe tine când te comporți așa pe stradă, și se inversează rolurile din mintea ta bolnavă. A trecut prea mult timp de la ultimul vostru congres haurit si ai acumulat? Sau doar așa ești tu, disperat?