Un tânăr în vârstă de 23 de ani, care se deplasa la volanul mașinii sale pe bulevardul Regele Ferdinand I, dinspre bulevardul C.D. Loga înspre bulevardul Republicii, a accidentat un băiat în vârstă de trei ani.
Copilul nu este lovit grav întrucât șoferul care l-a lovit nu avea viteză.
Băiatul se afla cu părinții săi în Piața Victoriei, vizavi de Catedrala Mitropolitană, iar într-o secundă a fugit de lângă ei. Disperați, părinții l-au strigat și au încercat să-l împiedice să ajungă în stradă, însă nu au reușit.
Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Șoferul implicat în accident, în vârstă de 23 de ani, deși se deplasa regulamentar, s-a ales cu dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.
El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
Trimite articolul
XPărinții ar trebui să se aleagă cu dosar penal pentru neglijență sau pentru ceva, în schimb un tânăr cu viitorul în față s-a ales cu cazierul pătat cu toate că a respectat legea…ceva ar trebui să se schimbe în legislație
-
Greu e cu unii, deși se explică des… E dosar de cercetare, nu de urmărire penală. Se va dispune neînceperea urmăririi penale. Dar tot va fi afectat psihologic săracul om. Să nu mai vorbim de copil și de părinți. Și nici nu sunt singurii! Unii chiar sunt foarte inconștienți și nu își dau seama ce înseamnă pericolul. Am întâlnit o fetiță de nici 2 ani (mergea binișor, încă nu vorbea deloc, putea doar să repete “mama”), lăsată singură NOAPTEA la nici 10m de trecerea de la Parcul Botanic, deci bulevard central prost luminat. Am început să îi căutăm părinții, noi și alți trecători. După vreo 2-3 minute (!) a apărut și tatăl dinspre următoarea stradă paralelă (!), mergând la pas lejer, și fără să ne mulțumească sau ceva, a luat-o și a început să o certe că “unde ai plecat?”. Atât… 😐
-
Tu auzi ce spui? A fost condamnat cumva? Faptul ca s a deschis dosar penal nu înseamnă condamnare penală.
-
Deschiderea de dosar penal pentru vatamare este prevedere legala in orice situatie care implica vatamare corporala. Nu s-a ales cu cazierul patat pentru ca dosarul va fi inchis cu concluzia ca nu e de vina. Inclusiv cand, ca sofer/biciclist/motociclist faci singur accident si te ranesti ti se deschide dosar penal pentru vatamare. Repet, este doar procedura legala, nimic mai mult.
-
Dar pana se inchide dosarul circuli cu dovada – strict intern – si pierzi niste ore lunar sa o prelungesti. In plus daca seful politiei rutiere vede “accident cu victima” nu mai citeste restul, si iti suspenda permisul 3 luni cu de la el putere. Fara posibilitatea reducerii perioadei – aia e pentru contraventii minore, gen trecut pe rosu in localitate cu 150 la ora. Sa va fereasca Dumnezeu de toate “procedurile legale” si de placerea cu care cei implicati le pun in miscare.
-
ce abureli. Mai ales aia cu suspendat permisul 3 luni. S-a intamplat de exact 0 ori. Ce rost are sa speriem lumea?
-
-
-
Sa se schimbe ca unii incostienti nu ar trebui sa fie parinti…
-
Nu are cazierul patat. Asta este procedura in romania. In urma cercetarilor, politia poate ajunge la concluzia ca este nevinovat, si nu va avea cazierul patat.
Nu s-a ales nimeni cu dosar penal! Ala se deschide IN REM in caz de accident, fiind vorba despre o victima! In el se fac cercetari si apoi se stabileste vinovatul!
Cum sa ii faci dosar unei persoane cand e gasita nevinovata?Asta e o problema grava.
Ar trebui anulat dosarul si dat/dati afara cei direct responsabili
-
tu pur si simplu nu intelegi cum functioneaza lumea in care te afli. ar trebui sa te culci linstit la loc si sa nu iti mai dai haotic cu parerea
Trebuia testat etillic copilul si parintii, sau tinut in lesa.
-
Poate unii se vor ofusca, dar am vazut in tari cu o civilizatie mult mai matura decat a noastra si unde drepturile copilului sunt ceva sfant (poate uneori exagerat) si anume in tarile nordice, cum copii mici de 2-3 ani sunt tinuti intr-un fel de lesa de parinti, tocmai pentru a se evita astfel de situatii. Care acolo se pot lasa inclusiv cu preluarea copilului de catre stat. Iar pe cei mici de tot, ii mai salva si de la ceva cazaturi. Ca astia mici sunt ceva de groaza, o clipa i-ai scapat din vedere si te miri ce au facut.
-
În Canada există mici hamuri pentru copii, să nu fugă de sub atenția părintească. Așa ceva ar trebui comercializat și în România. Le folosesc mai ales la grădinița de copii cînd îi scot la plimbare afară. Șoferul cred că s-a șocat…
E doar o formalitate dosarul ala, ramane in schimb responsabilitatea parintilor, care probabil cascau ochii in telefon, ca au grija altii de copilul lor.