Accidentul, spun cei de la IPJ Timiș, s-a petrecut marți în jurul prânzului, în momentul în care o femeie, în vârstă de 47 de ani, care conducea un autoturism pe strada Jean Monet dinspre Gavril Musicescu, la intersecția cu strada Mureș a surprins și accidentat un bărbat, în vârstă de 63 de ani.
Acesta era angajat în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Aceasta, spun polițiștii, nu este semaforizată.
Din nefericire, în urma impactului, bărbatul a murit.
Conform procedurii, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă.
Imaginile ne-au fost transmise de către un cititor Tion, căruia îi mulțumim pe această cale. Dacă și tu ai surprins imagini care pot deveni o știre, le poți trimite pe pagina noastră de Facebook sau pe adresa redactie@tion.ro.
Trimite articolul
XRevoltator! Condoleante familiei victimei si nu imi doresc sa fiu in pielea soferitei, nu stim cum a fost sau ce s-a intamplat exact, de ce nu a reusit sa vada in timp pietonul…. Daca s-ar fi luat mai multe masuri de preventie ….Politia este invizibila in orasul asta. Se circula extrem de repede, rare masini care mai respecta limitele de viteza si reducand viteza in jurul trecerilor de pietoni. Multi grabiti, stresati, sa ajunga primii… Pe langa acest lucru, parcatul masinilor neregulamentar, impiedicand o buna vizvibilitate, este deja un lucru comun… Nimeni nu aplica amenzi in orasul asta si in alte locatii decat centru. De ce nu se activeaza camerele video din intersectii si sa se inceapa a se da amenzi pe baza lor??? In asa fel soferii ar fi mult mai disciplinati. Imi pare tare rau pentru asemenea evenimente …
-
Primaria a trimis lunar inregistrari video cu soferii care trec pe rosu, iar politia a spus ca violeaza dreptul la viata privata. Go figure.
-
Tot ce ai scris tu nu are nici o legătură cu accidentul in cauză. Nu era nici viteza, nici graba, nici lipsa de vizibilitate, pur și simplu de pe loc s-a “urcat” pe pieton!
Aici lipsa de experiență, adormeala la volan, poate un telefon și-au spus cuvântul.
Unii o dați cu viteza, unii cu alcoolul, poliția tot în păpușoi la vânat, dar nu vad accidente cu vreunul care merge cu 100 km/h pe bulevard sau cu 200 km/h pe autostrada sau cu bețivi.
În top 10 cauze accidente pe statisticile poliției Române nici nu intra viteza, alcoolul sau drogurile. În schimb cauza Nr. 1 an de an este indisciplina pietonilor, poliția nu face nimic în sensul asta, alte cauze importante sunt depășirile neregulamentare, neacordarea de prioritate (că și în cazul de față), indisciplina pietonilor etc, cauze pe care poliția nu le combate deloc, că astea nu ai cum sa le vezi dacă tu poliție stai numa în păpușoi cu radarul! -
Dupa capul tau trebuie politist examinator ca la scoala de soferi in fiecare masina.
-
Mergi la 100 km spre vest până în Szeged, vezi cât de calm și respectuos se conduce acolo unde poliția chiar își face treaba pe străzi. Ia-ți 5 minute la o cafenea aproape de orice bulevard și observă că toți semnalizează, că nimeni nu se bagă, nu virează de pe banda de înainte, toți respectă limita, etc. Mai observă și că pietonii sunt în general mai atenți, nu trec pe roșu, autoritățile au mutat trecerile de pietoni câțiva metri mai departe de colț iar pietonii le respectă, iar mașinile NU parchează pe colț să blocheze vizibilitatea celor care trebuie să se asigure. Dacă nici atunci nu înțelegi, înseamnă că… ăsta e materialul, n-am cu cine… 🙂
-
“autoritățile au mutat trecerile de pietoni câțiva metri mai departe de colț”
Acolo autoritatile fac lucrurile cu cap Iar categoriile de participanti la trafic nu se “lupta” unele cu altele. Civilizatie adica.
-
-
Soferita se uita in telefon, posta ceva sau pur si simplu visa! Mai sunt si multe tute care nici fac diferenta intre pedale
-
Pe strada paralela cu Mures este Lidia. Acolo am vazut acum o luna cum o alta soferita a lovit un copil pe trecerea pe pieton si a aruncat-o cel putin 7-9m. A zis ca n-a vazut-o dar circula cu viteza si n-a redus deloc in dreptul trecerii.
Multi nu tin cont de trecerile de pieton si de faptul cu lumea poate sa iasa dintre masini.
Unii soferi dau prioritate doar la masini sa nu cumva sa le strice masina sau sa pateasca ei ceva,de restul nu le pasa.Doamna la puscarie pentru omor din culpa.
-
Pușcărie? Un om normal să ajungă printre infractori??
-
Da. A omorat un om, plecand de pe loc in intersectie. E aproape imposibil sa omori un om cand mergi cu 10km/h. Dar a reusit. E pericol social!
-
Vorba lu” ciolac cel mare: “dupa razbou multi viteji se-mbata”.
Brava Anne, pui de dac! Ai scris in comentariu o adevarata teza de doctorat referitor la circulatie.
-
Ai uitat să tragi apa după tine
Credeti ca responsabilitatea e doar a conducatorilor auto sau si pietonii trebuie sa se asigure?
Imi pare rau pentru ce s-a intamplat , dar uneori am impresia ca pietonii mai uita sa se asigure. Da e dreptul lor pe trecere, dar sa nu uitam ca mai usor opresti 50-100kg decat 2 tone….
-
Vere la orice trecere de pietoni se încetinește e simplu…dacă nu vezi sau nu ești în stare sa apeși pedala de frână…predai carnetul!
-
Daa ma desteptule, asa e legea doar ca de murit mor prostii ca tine!
Ca omul, daca se asigura chiar daca legea ii dadea prioritate ramanea in viata!
Asa, Dumnezeu sa-l ierte, s-a dus cu dreptatea de partea lui!
Asta nu intelegi tu si cei ca tine! -
Femeia era stationata, pe trecere sia corda prioritate masinilor din stanga ei care veneau pe mures. Asa e natura intersectiei pt ca altfel nu vezi. Intre timp, a aparut si pietonul, care in loc sa astepte sa se elibereze trecerea, s-a bagat in fata masinii fix cand aceasta s-a pus in miscare… Femea avea 2km/h….
-
-
Da, pietonii nu trebuie sa se asigure atunci cind traverseaza pe zebra. Trebuie sa se asigure doar atunci cind traverseaza pe la coltul strazii si nu exista zebra.
-
Asta din ce editia din 1912 toamna a codului rutier ai scos-o? Sau o fi valabil pentru cei care si-o cauta neaparat… INTOTDEAUNA pietonul are obligatia sa se asigure CA POATE TRAVERSA IN CONDITII DE SIGURANTA, chiar si cand are verde la semafor. Ca din punct de vedere legal in aproape toate cazurile va fi tras la raspundere doar soferul(adica soferi, luati-va camera de bord, va poate ajuta cand va “sare” in fata un “afilon” inconstient), e cu totul altceva. Insa pentru cei care nu vor sa aiba nicio responsabilitate fata de propria siguranta, avem stabilimente specializate, vineva are grija de ei 24/7, le schimba si pampersul…
A, si dragi soferi, uitati-va PE UNDE MERGETI, nu porniti de pe loc pana nu va uitati inca o data ca nu aveti oe nimeni pe directia de deplasare(indiferent daca e inapoi sau inainte)
-
Fruntasii dau directia! Sensul are sens doar daca spui de unde si unde mergi pe directie.
-
-
De ce scrieti prostii pe internet?
Regulament, art.205
(3) Traversarea drumului public de către pieton se face perpendicular pe axul acestuia, numai prin locu.rile marcate ori/şi semnalizate cu indicatoare, iar în localităţi, în lipsa acestora, pe la colţul străzii, după ce s-a asigurat că o poate face în siguranţă pentru el şi ceilalţi participanţi la trafic.”Observati virgulele si incercati sa le intelegeti. Sau macar bunul simt, masinile nu pot opri nici de la 30km/h ca in desene animate, instantaneu, plus timpul fiziologic de reactie.
-
Măi, oameni buni! Unii chiar nu știu să citească un text simplu. Pietonii NU sunt OBLIGAȚI legal să se asigure pe trecerea de pietoni, DAR este FOARTE SĂNĂTOS să o facă. Eu mă asigur pentru MINE și atunci când sunt pieton pe trecere, și atunci când plec cu mașina pe verde, și pe cât e posibil și atunci când trec prin intersecții unde ceilalți au cedează. Dar asta e pentru binele MEU, în niciun caz NU este OBLIGAȚIE LEGALĂ. Cei care consideră că ultima parte a articolului de lege de mai sus se referă la trecerea de pietoni, au nevoie de o lecție de logică. Hai să facem o paralelă: daca textul ar zice “Plimbarea pe trotuar efectuată de către pieton se va face numai cu pălărie de soare (trecere), iar în lipsa soarelui (unde nu sunt treceri), atunci când plouă, se pot plimba numai pe marginea opusă, după ce au deschis umbrela (s-au asigurat).” ÎN CE CONDIȚII poate un om normal să înțeleagă din textul de mai sus că îți trebuie umbrelă când e soare? Asigurarea se referă la cazul în care NU AI TRECERE și poți să traversezi numai în localitate, pe la colț, DUPĂ ce te-ai asigurat. Și asta TOCMAI pentru că atunci când nu ai trecere semnalizată, nu ai PRIORITATE. Revin, asta este LEGEA. Dar în PRACTICĂ, este FOARTE, FOARTE UTIL să te asiguri pentru BINELE TĂU!
-
“Cand e soare doar cu umbrela de soare ,iar cand e ploaie doar cu umbrela de ploaie, numai cu umbrela deschisa.” Parca suna altfel, nu?
Sper ca v-am deschis “umbrela” ce va tine umbra de nu puteti intelege ca o masina ce circula cu 30km/h nu se opreste ca in desene animate. Nu mai zic de cazurile in care o masina ramane fara frane, un sofer caruia i se face rau, un sofer sub influenta substantelor, treceri de pietoni amplasate aiurea sau semne de circulatie lipsa etc etc.
Incercati “bunul simt” Sau incercati sa gasiti pe internet cazuri de pietoni amendati ca nu s-au asigurat desi traversau pe trecere, daca bunul simt practic si elementar nu va convinge.
-
-
Exercitiu la limba romana:
Identificati propozitia subordonata si propozitia regenta in textul de mai sus.
-
Mai studiati. Incercati sa identificati, sau subliniati, ca la scoala, predicatul in “propozitia subordonata” urmatoare:
“iar în localităţi, în lipsa acestora, pe la colţul străzii.”
Nu-l gasiti? Ce chestie, dom’le! Poate voiati sa scrieti termenul regent din “propozitia subordonata” al carei predicat cam lipseste.
Oare o principala admite mai multe subordonate, ce parere aveti? Ganditi-va si la acest aspect.
Repet, lasati gramatica si incercati bunul simt, o masina ce circula cu 30km/h are nevoie de o distanta si un timp pentru a opri.
Trecerea de pietoni nu schimba legile fizicii si nici fiziologia umana.Nu mai insistati cu a repeta prostii pe internet, ati putea fi vinovat moral pentru ce i s-ar intampla cuiva care le-ar crede.
Cine nu doreste sa fie responsabil deloc de propria siguranta se numeste … iresponsabil, nu?
-
-
-
Orice participant la trafic ar trebui sa se asigure, indiferent daca e pe zebra, are sau nu are prioritate; ar trebui sa faca parte din instinctul natural de aparare. Motivele sunt variate, de la o simpla clipa de neatentie la aroganta si nesimtirea unora dintre soferi, probleme tehnice, etc.
Nimeni nu pleaca de acasa cu gandul de a face accident.
Tocmai de aceea, si mai ales in traficul haotic din Timisoara, indiferent daca ai prioritate sau nu, e bine sa te asiguri.
Credeti ca este o consolare pentru cei apropiati ca victima a murit pe zebra?
Credeti ca dupa acest nefericit eveniment vor invata soferii ceva si se va calma traficul?Dragi pietoni, daca tineti la viata si sanatatea voastra, la linistea celor dragi care va asteapta acasa, asigurati-va. Nu va asteptati ca o va face altcineva in locul vostru. Mai bine intarziati cateva secunde asteptand sa treaca soferul neatent/ nesimtit, decat sa ajungeti la spital sau mai rau.
Este o vorba: uneori e mai bine sa ai liniste decat sa ai dreptate…
-
Dupa finalul mesajului dvs. inteleg ca ori sunteti casatorit, ori credincios, ori pur si simplu intelept. Ori mai multe la un loc😁
-
-
Pietonii trebuie să se asigure conform codului rutier, dar asta nu-i o scuză pentru șoferi. Nu există sancțiune pentru „neasigurare” din partea pietonului, dar treaba nr. 1 a șoferului e să evite orice accident. astfel de specimene ar trebui să aibă permisul anulat pe viață, pe lângă răspunderea penală.
-
Nu exista sanctiune pentru neasigurare, ziceti?
Ia vedeti ce scrie in art. 99 din OUG 195/2002
(1)Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa I de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de către persoane fizice:
…
3.nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulația pe drumurile publice;Exista si se sanctioneaza neasigurarea pietonilor la traversare.
Treaba soferului e sa evite orice accident care poate fi evitat.(Adica si cazul de fatza). Dar s-a scos de mult din legislatie exprimarea aceea absurda “pana la limita evitarii oricarui accident”.
-
-
-
Ține de ambele părți și este foarte important ca ambii să respecte regulile și să acționeze preventiv. Sunt situații în care unul poate corecta greșeala celuilalt.
Dacă nu pui presiune pe șoferi vor deveni și mai agresivi.
Accident mai stupid ca asta, nu prea am vazut.
DACA NU A INCETINIT LA TRECERE MACAR LA INERSECTUA CARE ERA LA 2 METRII TREBUIA SA INCETINEASCA ACOLO E CEDARE TRECERE DIN STINGA
-
Sationa pe trecere ca sa acorde prioritate pe Mures, iar domnu s-a bagat in fata ei si ea s-a pus in miscare pt ca nu l-a observat. Accidentul s-a produs la 2km/h
Bărbatul este cel care, la revoluție, a ridicat drapelul României pe Catedrala Mitropolitană. Dumnezeu sa te odihnească, Marius!
-
Primul comentariu care merita luat in seama.
-
Apreciez
-
-
Dar cum saracia s-a cocotat pe Catedrala? Era superman?
-
Dumnezeul sa-l odihneasca!
Rușine bărbatului….NU știe că în Timișoara se aleargă pe trecere
Eu zic ca si pietonul are vina lui nu sa asigurat deloc la trecerea de pietoni a trecut direct eu unul personal cand trec strada ma asigur si daca soferita se uita in stanga si el venea din dreapra de unde nu putea veni masini pietonul trebuia sa se uite la sofer sa vada ce intenti are
-
Nu s-a asigurat?? Era o masina care STATIONA!
La pușcărie cu soferita…?!!! Nemernica asta nu a trecut niciodată trecerea de pietoni pe jos? Plin de tembeli care se dau drept conducători auto in România…?!!
Sunteti de groaza, pe alte site-uri e si video, e simplu, cine a fost prin zona aia cu masina intelege clar ce s-a intamplat: doamna opreste pe trecere ca sa se asigure, masini vin doar din stanga pt ca e sens unic, si vin cu viteza mult prea mare. De ce a oprit pe trecere? Pt ca altfel nu ai vizibilitate din cauza masinilor parcate… omul vine, vede faza si spune “ia sa alerg eu prin fata masinii care e oprita pe trecere” si na… doamna a dat drumul la ambreiaj fara sa mai intoarca capul si la dreapta… clar e vina ei, ca nici nu l-a simtit pe om, dar si nenea nu a prea fost cel mai inzestrat din clasa, trebuie evident in situatia asta sa traverseze prin spatele masinii… cand se intalnesc 2 din astia, asta se intampla
-
… sau să facă contact vizual cu șoferul, dar mulți pietoni sunt în lumea lor, dacă e zebră sunt invicibili. Culpă comună dar și a poliției care nu rezolvă mașinile parcate care obstrucționează vizibilitatea și ești forțat să te asiguri de pe zebră. Tocmai ce am citit știrea cu poliția rutieră care arde buzunarele bicicliștilor. În loc să rezolve aceste intersecții care fac bine multor șoferi ei ard buzunare bicicliștii, care fac cate-un accident minor o dată la 10 ani…
E clar pietonul are prioritate dar trebuie sa iti iei masuri de precautie nu sa te arunci pe trecere cu ochi inchisi.